TESTEAT projekt – Eno-gastronomski dani
“Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova”
17. – 19. listopada 2025.
Dubrovačka razvojna agencija DURA u sklopu TESTEAT projekta najavljuje besplatne edukativne programe i radionice tijekom ovogodišnjeg Good Food festivala 2025. pod nazivom “Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova”.
U nastavku provjerite cjelokupni trodnevni program, a prijave su otvorene za besplatno sudjelovanje i degustaciju hrane i delikatesa koji će se pripraviti na događanjima.
PROGRAM
Petak, 17. listopada
10:00 – 12:00 Radionica za djecu: “Tradicionalne slastice prilagođene modernim prehrambenim potrebama”
Lokacija: DEŠA, Lazareti
Voditeljica radionice: nutricionistica Mirna Sentić (Nutrigurman)
13:00 – 15:00 Okrugli stol: „Hrana kao iskustvo i terapija“
Lokacija: hotel Lero
Predavači: gastro stručnjak Josip Žuvela, nutricionistica Lucija Bakarić i liječnik pedijatar Zoran Krišto Legčević
*poveznica za prijavu: https://forms.fillout.com/t/d9szbZ4hS7us
18:00 – 20:30 Večera s poznatim chefom
Lokacija: vila Čingrija
Večeru pripremaju chef Damir Tomljanović s učenicima Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik
Subota, 18. listopada
10:00 – 12:00 Radionica za djecu: “Tradicionalne slastice prilagođene modernim prehrambenim potrebama”
Lokacija: DEŠA, Lazareti
Voditeljica radionice: nutricionistica Mirna Sentić (Nutrigurman)
*poveznica za prijavu: https://forms.fillout.com/t/aFMiQuVa7kus
17:00 – 20:30 Večera u ruralnom dijelu Dubrovnika
Lokacija: Agroturizam Laptalo (uz osiguran transfer iz Luke Gruž i povratak)
Večeru pripremaju učenici Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik uz nastavnika mentora Mija Marušića
*poveznica za prijavu: https://forms.fillout.com/t/9LmdGU7PPRus
Nedjelja, 19. listopada
10:00 – 12:00 Radionica za djecu: “Tradicionalne slastice prilagođene modernim prehrambenim potrebama”
Lokacija: DEŠA, Lazareti
Voditeljica radionice: nutricionistica Mirna Sentić (Nutrigurman)
*poveznica za prijavu: https://forms.fillout.com/t/gcceassX8rus
Glavni ciljevi projekta uključuju jačanje vještina sadašnjih i budućih profesionalaca u turizmu – učenika, studenata i zaposlenika (šefova kuhinja, konobara, destinacijskih menadžera, turističkih vodiča i dr.) te širenje znanja o lokalnom enogastronomskom nasljeđu, suvremenim prehrambenim trendovima, kao i prilikama koje nude održivi turizam, kružno gospodarstvo i digitalizacija.
Projekt TESTEAT financiran je sredstvima programa Interreg Italija- Hrvatska. Više informacija potražite na službenoj web stranici: https://www.italy-croatia.eu/web/testeat