Dura
Novosti

Održan događaj podizanja svijesti s građanima u sklopu projekta HABI u Dubrovniku

Događaj podizanja svijesti s građanima Grada Dubrovnika održao se 9. listopada 2024. u Dubrovniku, a u organizaciji Dubrovačke razvojne agnecije DURA, a sve u sklopu projekta HABI.

U pozdravnom govoru, Predsjednica uprave DURA-e Ana Marija Pilato Krile istaknula je važnost projekta HABI i njegovu ulogu u očuvanju okoliša i unapređenju lokalne zajednice.

Voditelj projekta Ivan Saltarić iz DURA-e predstavio je ključne ciljeve i aktivnosti projekta. Naglasio je suradnju s partnerima te očekivane rezultate koji će doprinijeti razvoju održivih praksi.

Putem zoom platforme, talijanski projektni partner Enrico Altini iz Općine Conversano predstavio je trenutnu situaciju i izazove s kojima se suočavaju u pogledu očuvanja prirode. Predložio je moguće mjere za poboljšanje stanja okoliša. Nakon njega, Mateo Šeparović iz Javne ustanove Lokrum Rezervat iznio je pregled aktivnosti koje njihova ustanova provodi u cilju zaštite i promocije prirodnih resursa otoka Lokrum.

Događaj je nastavio s pauzom tijekom koje su sudionici imali priliku za neformalnu razmjenu iskustava i ideja.

U drugom dijelu dana, Marco Ungaro iz Mola di Bari pružio je uvid u povijesne aspekte i biološku raznolikost područja, naglašavajući važnost očuvanja prirodne baštine.

Dr. sc. Marlena Čukteraš na zanimljiv način predstavila je aktivnosti i inicijative koje provodi udruga Green Sea Safari, fokusirajući se na edukaciju i svijest o očuvanju morskog ekosustava, dok je Marjan Žitnik iz udruge Maritimo Recycling predstavio  inovativne pristupe reciklaži i upravljanju otpadom, naglašavajući kako se otpad može pretvoriti u korisne resurse.

Događaj je završio s pozitivnim reakcijama sudionika, koji su istaknuli važnost suradnje i razmjene ideja u okviru projekta HABI. Organizatori su zahvalili svima na sudjelovanju i potaknuli daljnju suradnju u budućim aktivnostima.

Nakon završetka prezentacija, održan je sastanak Upravnog odbora projekta HABI u kojem su sudjelovali predstavnici svih partnera na projektu. Tijekom sastanka raspravljalo se o ključnim koracima za daljnji razvoj projekta, evaluaciji dosadašnjih aktivnosti i planiranju budućih inicijativa. Sudionici su se dogovorili o važnim zadacima i rokovima te istaknuli potrebu za jačanjem suradnje među svim partnerima.

Projekt HABI nastavlja jačati suradnju između Italije i Hrvatske, promovirajući novu sliku područja, temeljenu na kvaliteti okoliša i krajolika te na bogatstvu kulturnog identiteta i prirodne baštine.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DURA na transnacionalnoj radionici u Conversanu

Dura_user

Održan Kick-off sastanak projekta „HABI“, Interreg Italy – Croatia

Dura_user

Događaj otvoren za javnost „podizanje svijesti o projektu “Interreg HABI““ – prijave u tijeku

Dura_user

DURA sudjelovala na radionici u sklopu projekta HABI

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X