Dura
Novosti

Rezultati Natječaja za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Rezultati Natječaja za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha
Rezultati Natječaja za  oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Tehničko povjerenstvo Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e utvrdilo je da od ukupno 25 pristiglih prijava, 15 zadovoljava formalne pretpostavke za ulazak u proces ocjenjivanja. Ocjenjivački sud je pregledavši sve radove te ocijenivši kvalitetu njihova odgovora zadacima natječaja jednoglasno odlučio o dodjeli prve, druge i treće nagrade.

Prva nagrada dodijeljena je radu pod nazivom „Sveti Vlaho + Dubrovnik” autorica Made Milićević i Nore Mojaš.Obrazloženje odluke ocjenjivačkog suda: Prvonagrađeni rad najcjelovitije odgovara propozicijama natječaja i komunikacijskim zahtjevima projektnoga zadatka imajući u vidu svjetovnu i duhovnu dimenziju obljetnice. Predloženi rad na jednostavan i tipografski artikuliran način formulira rješenje vizualnoga identiteta objedinjujući u sebi pojmove Sveca i Grada (SB + D). U primjerima razrade vidi se mogućnost kvalitetne uporabe u najrazličitijim situacijama, medijima i formatima te dobro funkcionira i u malome i velikome mjerilu, a pohvalno je i promišljanje sustava komunikacije unutar identitetskih postavki. Ocjenjivački sud sugerira da se prema potrebi logotipu doda godina manifestacije (2016.).

Druga nagrada dodijeljena je radu pod nazivom „Festa” autora Šesnić & Turković d.o.o.Obrazloženje odluke ocjenjivačkog suda: Drugonagrađeni rad oblikovnim rješenjem na zanimljiv način reducira uobičajeni figurativni prikaz Sveca kao biskupa i zaštitnika Grada sublimirajući to na pastoral i maketu grada. Rad se odlikuje kvalitetnom upotrebom tipografije kao i visokim strukovnim standardima koji se očituju u dosljednoj primjeni vizualnoga identiteta u različitim medijima i formatima.

Treća nagrada dodijeljena je  radu pod nazivom „Ruke Svetog Vlaha” autora Prospekt d.o.o.Obrazloženje odluke ocjenjivačkog suda: Iako oblikovno rješenje pokazuje neke nedostatke u dosljednosti primjene, odlikuje se inventivnošću koncepta koji u svome narativu prikazuje ideje svjetovnoga i duhovnoga kroz dvije ruke, jedne koja blagoslivlja i druge koja drži Grad. 

file_pdf.png Sveti Vlaho + Dubrovnik  file_pdf.png Festa 
file_pdf.png Ruke Svetog Vlaha

 

Datum:
01.12.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Pristiglo više od 30 prijedloga za program obilježavanja “Godine svetog Vlaha”

Dura

Održan sastanak za pripremu programa proslave „Godine sv. Vlaha“

Dura

Program obilježavanja Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika

Dura

GODINA SVETOGA VLAHA – Javni poziv pravnim osobama i građanima

Dura

Uskoro poznati program i vizualni identitet “Godine sv. Vlaha”

Dura

Natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Dura

POZIV za dostavu pisanih prijedloga programa za obilježavanje „Godine sv. Vlaha“ 2016.

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X