Dura
Novosti

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije- INTourAct

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije- INTourAct
Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije- INTourAct

Dubrovnik, 04.12.2012. – Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao je ugovor za provedbu INTourAct projekta financiranog iz fonda Europske Unije SOUTH EAST EUROPE te dobio 116.900,00 eura bespovratnih sredstava.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.371,500 eura.

 

 

Glavni ciljevi INTourAct (Integrated Tourism Action Plans for SEE functional regions) projekta su: produžetak turističke sezone i razvoj turizma u ruralnim i prigradskim sredinama u skladu s konceptom održivog razvoja, s ciljem smanjenjem pritiska na turistička središta.
U skladu sa politikom Grada Dubrovnika koja je usmjerena na razvoj ruralnih područja i otoka, Dubrovačka razvojna agencija DURA prijavila je projekt na natječaj Europske Unije te dobila bespovratna sredstva za razvoj ruralnog turizma tog područja.
Grad Dubrovnik ulaganjem u infrastrukturu, razvojem turističke ponude na poljoprivrednim gospodarstvima, razvojem seoskog i eko turizma kao novog turističkog proizvoda, očuvanjem okoliša i primjenom ekoloških standarda omogućit će siguran razvoj i zadržavanje stanovištva u ruralnim područjima.
Pravilno usmjereni razvoj ruralnog turizma predstavlja dobar način za očuvanje izvornog kulturnog identiteta i povećanje vidljivosti perifernih destinacija.

Projektom INTourAct uravnotežit će se razvijenost turističke regije te uz jači razvoj gradova potaknuti održivi gospodarski razvoj često zanemarenih prigradskih područja, uvažavajući lokalne specifičnosti samog područja. Vrijeme provedbe projekta je 24 mjeseca.

Partneri projekta su: Grad Glina – Hrvatska, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA – Bosna i Hercegovina, BSC Poslovni centar Kranj – Slovenija, Općina Blagoevgrad – Bugarska, Općina Kavala – Grčka, Regionalna razvojna tvrtka Zapadna Panonija i Razvojna koordinacijska agencija Jezero Balaton iz Mađarske, te Provincije Rimini, Campobasso i Općina Lecce iz Italije.

Datum:
04.12.2012
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Prvi lokalni sastanak sudionika i dionika EU projekta InTourAct

Dura

INTourAct – INTEGRIRANI AKCIJSKI PLAN ZA JAČANJE IZVRSNOSTI JUGOISTOČNE EUROPE

Dura

Održan četvrti Forum projekta InTourAct

Dura

Treći Forum projekta InTourAct

Dura

Na Gromači prezentiran InTourAct projekt

Dura

Prvi lokalni forum sudionika i dionika EU projekta InTourAct

Dura

Drugi lokalni forumu InTourAct projekta

Dura

Održan partnerski sastanak projekta InTourAct

Dura

Izrada Akcijskog plana za ruralna područja

Dura

Održan treći forum projekta InTourAct

Dura

Završna konferencija projekta InTourAct

Dura

II. lokalni forum INTOURACT-a

Dura

POSJET RURALNIM PODRUČJIMA GRADA DUBROVNIKA

Dura

Terenska provjera projekta InTourAct

Dura

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA INTOURACT

Dura

Partnerski sastanak ‘InTourAct’ u Sarajevu

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X