Dura
Novosti

Partnerski sastanak ‘InTourAct’ u Sarajevu

Partnerski sastanak ‘InTourAct’ u Sarajevu
Partnerski sastanak 'InTourAct' u Sarajevu
Partnerski sastanak i konferencija na temu “Inovativne mjere i strategije za integrirani i održivi turizam” odžan je od 8. do 10. svibnja 2014. godine, koji je organizirala sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, u okviru realizacije projekta “INTOURACT-Integrirani turistički akcijski planovi za izvrsnost jugoistočne Europe”.

 

Na sastanku je bilo riječi  o smjernicama za donošenje politika i planiranje u turizmu; pokazateljima održivosti za turističke destinacije; inicijativama i sistemima certificiranja za održivi turizam; kvaliteti u turizmu te europskim strategijama za održivi turizam. Nadalje, predstavljeni su i EU inicijativa i Mreža EDEN (Europska destinacija izvrsnosti), te primjeri integriranog i održivog turizma u Italiji, kao i postignuća u okviru projekta INTOURACT.

 

Konferenciju je otvorio ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica, a skupu su prisustvovali predstavnici općina Kantona Sarajevo, turističkih tijela i organizacija s područja Kantona Sarajevo te partneri na projektu iz Italije (gradovi Rimini, Lecce, Campabosso), Grčke (Kavala), Mađarske (Balaton i Szombathely), Hrvatske (Dubrovnik i Glina), Slovenije (Kranj) i Bugarske (Blagoevgrad). U ime Grada Dubrovnika, sastanku su nazočile voditeljica projekta u DURA-i Nataša Mirić te Marijana Puljas.

 

Projekt INTOURACT se realizira u okviru EU programa transnacionalne suradnje za jugoistočnu Europu SEE, a slijedeći partnerski sastanak je zakazan u Blagoevgradu (Bugarska) u srpnju 2014.godine.

Datum:
09.05.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Prvi lokalni forum sudionika i dionika EU projekta InTourAct

Dura

Završna konferencija projekta InTourAct

Dura

INTourAct – INTEGRIRANI AKCIJSKI PLAN ZA JAČANJE IZVRSNOSTI JUGOISTOČNE EUROPE

Dura

Na Gromači prezentiran InTourAct projekt

Dura

Treći Forum projekta InTourAct

Dura

Drugi lokalni forumu InTourAct projekta

Dura

Održan četvrti Forum projekta InTourAct

Dura

POSJET RURALNIM PODRUČJIMA GRADA DUBROVNIKA

Dura

Prvi lokalni sastanak sudionika i dionika EU projekta InTourAct

Dura

II. lokalni forum INTOURACT-a

Dura

Održan treći forum projekta InTourAct

Dura

Održan partnerski sastanak projekta InTourAct

Dura

Izrada Akcijskog plana za ruralna područja

Dura

Terenska provjera projekta InTourAct

Dura

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA INTOURACT

Dura

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije- INTourAct

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X