Dura
Novosti

Partnerski sastanak ‘InTourAct’ u Sarajevu

Partnerski sastanak ‘InTourAct’ u Sarajevu
Partnerski sastanak 'InTourAct' u Sarajevu
Partnerski sastanak i konferencija na temu “Inovativne mjere i strategije za integrirani i održivi turizam” odžan je od 8. do 10. svibnja 2014. godine, koji je organizirala sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, u okviru realizacije projekta “INTOURACT-Integrirani turistički akcijski planovi za izvrsnost jugoistočne Europe”.

 

Na sastanku je bilo riječi  o smjernicama za donošenje politika i planiranje u turizmu; pokazateljima održivosti za turističke destinacije; inicijativama i sistemima certificiranja za održivi turizam; kvaliteti u turizmu te europskim strategijama za održivi turizam. Nadalje, predstavljeni su i EU inicijativa i Mreža EDEN (Europska destinacija izvrsnosti), te primjeri integriranog i održivog turizma u Italiji, kao i postignuća u okviru projekta INTOURACT.

 

Konferenciju je otvorio ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica, a skupu su prisustvovali predstavnici općina Kantona Sarajevo, turističkih tijela i organizacija s područja Kantona Sarajevo te partneri na projektu iz Italije (gradovi Rimini, Lecce, Campabosso), Grčke (Kavala), Mađarske (Balaton i Szombathely), Hrvatske (Dubrovnik i Glina), Slovenije (Kranj) i Bugarske (Blagoevgrad). U ime Grada Dubrovnika, sastanku su nazočile voditeljica projekta u DURA-i Nataša Mirić te Marijana Puljas.

 

Projekt INTOURACT se realizira u okviru EU programa transnacionalne suradnje za jugoistočnu Europu SEE, a slijedeći partnerski sastanak je zakazan u Blagoevgradu (Bugarska) u srpnju 2014.godine.

Datum:
09.05.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

INTourAct – INTEGRIRANI AKCIJSKI PLAN ZA JAČANJE IZVRSNOSTI JUGOISTOČNE EUROPE

Dura

Na Gromači prezentiran InTourAct projekt

Dura

Održan treći forum projekta InTourAct

Dura

Održan partnerski sastanak projekta InTourAct

Dura

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije- INTourAct

Dura

Drugi lokalni forumu InTourAct projekta

Dura

II. lokalni forum INTOURACT-a

Dura

Terenska provjera projekta InTourAct

Dura

POSJET RURALNIM PODRUČJIMA GRADA DUBROVNIKA

Dura

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA INTOURACT

Dura

Prvi lokalni sastanak sudionika i dionika EU projekta InTourAct

Dura

Treći Forum projekta InTourAct

Dura

Završna konferencija projekta InTourAct

Dura

Prvi lokalni forum sudionika i dionika EU projekta InTourAct

Dura

Održan četvrti Forum projekta InTourAct

Dura

Izrada Akcijskog plana za ruralna područja

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X