Dura
Novosti

POSJET RURALNIM PODRUČJIMA GRADA DUBROVNIKA

POSJET RURALNIM PODRUČJIMA GRADA DUBROVNIKA
POSJET RURALNIM PODRUČJIMA GRADA DUBROVNIKA

Posjet ruralnim područjima Grada Dubrovnika u svrhu snimanja reportaže na temu održivog turizma na prigradskim područjima Grada Dubrovnika u sklopu projekta InTourAct održan je 25.8.2014. godine.

Prlikom obilaska OPG-ova, voditeljica projekta Nataša Mirić i gđa. Marica Pulitika stručna suradnica na projektu, imale su prilike razgovarati s lokalnim dionicima i turističkim djelatnicima područja Orašca i Gornjih sela, ukazale su na trenutne izazove i prilike s kojima se susreću stanovnici ruralnih područja Grada.

Projektom InTourAct se želi skrenuti pozornost na važnost razvoja svih selektivnih oblika turizma, koji su itekako potrebni da bi se izbjegli eventualni gubici prouzročeni lošim vremenskim prilikama (kojima smo svjedočili ove godine), a ujedno i decentralizirati opterećenost užih područja Grada kojima turisti tradicionalno gravitiraju.

Podrškom te razvojem ruralnih domaćinstava u široj okolici Grada, ne samo da se potiču infrastrukturni razvoj i gospodarstvene aktivnosti, već se diferencira turistička ponuda Grada u svrhu privlačenja novih skupina turista koji osim povijesnih zdanja i aktivnosti vezanih uz sunce i more, žele vidjeti i kako se nekoć živjelo na ovom području, kušati domaću hranu te uživati u čistoj i netaknutoj prirodi.

Datum:
26.08.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA INTOURACT

Dura

Na Gromači prezentiran InTourAct projekt

Dura

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije- INTourAct

Dura

Održan treći forum projekta InTourAct

Dura

Izrada Akcijskog plana za ruralna područja

Dura

Održan četvrti Forum projekta InTourAct

Dura

Terenska provjera projekta InTourAct

Dura

Završna konferencija projekta InTourAct

Dura

Partnerski sastanak ‘InTourAct’ u Sarajevu

Dura

Prvi lokalni sastanak sudionika i dionika EU projekta InTourAct

Dura

Treći Forum projekta InTourAct

Dura

INTourAct – INTEGRIRANI AKCIJSKI PLAN ZA JAČANJE IZVRSNOSTI JUGOISTOČNE EUROPE

Dura

II. lokalni forum INTOURACT-a

Dura

Drugi lokalni forumu InTourAct projekta

Dura

Prvi lokalni forum sudionika i dionika EU projekta InTourAct

Dura

Održan partnerski sastanak projekta InTourAct

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X