Dura
Novosti

PREDSTAVLJEN PROGRAM ERASMUS+

PREDSTAVLJEN PROGRAM ERASMUS+
PREDSTAVLJEN PROGRAM ERASMUS+

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA  i Agencija za mobilnost i programe  Europske unije organizirali su predstavljanje programa Erasmus+, 31.ožujka 2014.god na Sveučilišnom Kampusu u Dubrovniku.

Nakon uvodnog izlaganja Miha Katičića, pročelnika UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo i Andree Novaković, direktorice  DURA-e, voditeljica odsjeka  odjela za koordinaciju i osiguranje kvalitete programa Mladi na djelu, mobilnost mladih i pripadne EU inicijative pri Agenciji za mobilnost i programe EU,   Sanja Posavec upoznala je sudionike s ciljevima i prioritetima samog programa.

 

Novi program Europske unije ERASMUS+ je nova je generacija programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport i pokriva razdoblje od 2014. – 2020. godine te unutar svoje strukture ugrađuje elemente dosadašnjih, vrlo uspješnih i poznatih programa EU, a razlikuje se od Erasmusa po tome što ne pokriva samo sektor visokog obrazovanja, već čitavu vertikalu – od vrtića, škola, strukovnih ustanova, obrazovanja odraslih i područja mladih, sport. Hrvatska će u 2014. na raspolaganju imati više od 85 milijuna kuna pri čemu će početni iznos do 2020. rasti, pa se ukupni raspoloživi iznos u tom programskom razdoblju procjenjuje na 830 milijuna kuna.

 

Ciljevi ERASMUS+ programa su jačanje europskog prostora visokog obrazovanja, jačanje uloge visokog obrazovanja i stručnog usavršavanja u procesu inovacija, povećanje mobilnosti studenata i članova osoblja, povećanje mogućnosti za razvoj visokog obrazovanja i prijenosa inovacija, jačanje suradnje između visokih učilišta u Europi, jačanje suradnje između gospodarskog i obrazovnog sektora, povećanje razine preglednosti i kompatibilnosti kvalifikacija u visokoškolskom i strukovnom obrazovanju i razvoj inovativnih sadržaja utemeljenih na informacijsko – komunikacijskoj tehnologiji, razvoj usluga, pedagoških načela i praksi važnih za cjeloživotno učenje.

 

Program se dijeli na 3 glavne akcije i to mobilnost pojedinaca u svrhu učenja, suradnja u svrhu inovacija i razmjena dobrih praksi te potpora reformama u politici.

 

Nakon izlaganja gđe.Sanje Posavec, predstavnici udruge Erasmus Student Network prezentirali pozitivna iskustva o njihovom boravku u inozemstvu u sklopu Erasmus programa te naglasili  kako je ERASMUS+ prilika za sve i to zbog mogućnost studiranja na europskim fakultetima, mogućnosti obavljanja studentske prakse u europskim institucijama i poduzećima, razmjeni znanja s kolegama iz drugih zemalja, upoznavanje drugačijih nastavnih metoda i veće konkurentnosti na europskom tržištu rada.

 

ERASMUS+ je namijenjen svim (redovnim/izvanrednim) studentima upisanima u najmanje drugu godinu preddiplomskog studija za vrijeme trajanja mobilnosti (studijski boravak/stručna praksa), nastavnom osoblju za održavanje nastave i nenastavnom osoblju za stručno usavršavanje.

Datum:
01.04.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Predstavljanje novog programa ERASMUS+

Dura

Održan info dan o programu Erasmus+

Dura

ERASMUS+: Informativni dan o mogućnostima za mlade

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X