Dura
Novosti

Predstavljanje novog programa ERASMUS+

Predstavljanje novog programa ERASMUS+
Predstavljanje novog programa ERASMUS+

U organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e  i  Agencije za mobilnost i programe Europske unije  održat će se predstavljanje programa „Erasmus+“,   31.ožujka 2014.godine na Sveučilišnom Kampusu, Branitelja Dubrovnika 41, s  početkom u 12:00 sati.

 

Program „Erasmus+“ sastoji se od svih sadašnjih programa EU-e za financiranje namijenjenih obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, uključujući Program za cjeloživotno učenje (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), program Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i program suradnje s industrijaliziranim zemljama).

 

Kroz program „Erasmus+“, novi europski program za obrazovanje, usavršavanje, mlade i sport više od 4 milijuna osoba imat će priliku studirati ili se usavršavati u inozemstvu. Među njima je gotovo 2 milijuna studenata u visokoškolskim ustanovama, 650 000 učenika u programu strukovnog osposobljavanja i naučnika te više od 500 000 sudionika razmjena mladih i programa volontiranja u inozemstvu.

 

Ciljevi novog europskog programa „Erasmus+“ su još veća mobilnost mladih, modernizacija sektora obrazovanja, razvoj vještina i kompetencija i veća zapošljivost.

Hrvatska će u 2014. na raspolaganju imati više od 85 milijuna kuna pri čemu će početni iznos do 2020. rasti, pa se ukupni raspoloživi iznos u tom programskom razdoblju procjenjuje na 830 milijuna kuna.

 

Program možete preuzeti ovdje.

Datum:
21.03.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PREDSTAVLJEN PROGRAM ERASMUS+

Dura

ERASMUS+: Informativni dan o mogućnostima za mlade

Dura

Održan info dan o programu Erasmus+

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X