Dura
Novosti

5 PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA PROSPERITY

5 PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA PROSPERITY
5 PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA PROSPERITY

1
3
4


U okviru projekta „Prosperity“ HORIZON 2020, održava se peti partnerski sastanak u Berlinu od 23. do 26.10.2018 godine, na kojem sudjeluje i djelatnica DURA-e Nataša Mirić.

Sastanak je započeo zajedničkom radionicom predstavnika Ministarstva iz zemalja partnera projekta, te razmjenom iskustva o izazovima nacionalnih SUMP-ova (planovi održive mobilnosti)programa.

Naredna tri dana, na sastanku se raspravlja o treninzima održanim u partnerskim gradovima te webinarima koji su zamišljeni kao razmjena znanja i edukacija o planovima održive mobilnosti.

Sudionici sastanka imat će prilike poslušati kako se u Njemačkoj održiva mobilnost provodi u gradovima te koji su planovi za buduće generacije SUMP planova. Nadalje, partnerski gradovi imati će priliku razgovarati sa svojim mentorima o promjenama koje su se dogodile otkako je projekt „Prosperity“ započeo i imati bilateralne sastanke sa predstavnicima ostalih zemalja kako bi razmijenili iskustva i dogovorili buduće suradnje.

Inače, projekt „Prosperity“ traje do rujna 2019. godine, a glavni rezultat projekta je nacionalni SUMP program, koji će služiti kao svojevrsne smjernice gradovima da donesu planove održive mobilnosti na svojim lokalnim razinama te na taj način doprinesu promociji održivog razvoja gradova.

Predstavnici Hrvatske u projektu su Grad Koprivnica i Grad Dubrovnik, a nacionalni SUMP program će biti donesen u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

Datum:
24.10.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

“PROSPERITY Coaching’’

Dura

EU KONFERENCIJA U DUBROVNIKU

Dura

ODOBREN NOVI PROJEKT PROSPERITY

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X