Dura
Novosti

ODOBREN NOVI PROJEKT PROSPERITY

ODOBREN NOVI PROJEKT PROSPERITY
ODOBREN NOVI PROJEKT PROSPERITY
DURA-i i Gradu Dubrovniku odobren je novi projekt pod nazivom “PROSPERITY through innovation and promotion of Sustainable Urban Mobility Plans” – Razvoj kroz inovaciju i promociju održivih planova mobilnosti u sklopu EU programa HORIZON 2020 s ukupnom vrijednošću od 24.000.000,00 kuna.

Navedenim projektom se podržava i osigurava da gradovi diljem Europe donesu i implementiraju tzv. ”SUMP – Sustainable Urban Mobility Plan” – plan održive mobilnosti koji putem svoje vizije, ciljeva, podataka i metoda osigurava održiva prometna rješenja, educira građane, podiže razinu svijesti te potiče međunarodnu suradnju.

Glavni cilj PROSPERITY projekta je aktivacija i uključenje institucija na nacionalnim razinama u implementaciju pojedinačnih “SUMP planova” u gradovima diljem EU. To se planira postići na dva načina; redovitim ”peer-to-peer” razmjenama iskustava na razini međunarodnih nacionalnih institucija, te razvoj pojedinačnih procesa u svakoj državi na razini lokalna sredina-institucije.

U projektu sudjeluju 27 partnera među kojima je i Grad Dubrovnik, koji je osigurao 252.000,00 HRK bespovratnih sredstava.

U sklopu projekta održat će se prvi partnerski sastanak od 11. do 14.10.2016 u Krakowu, Poljskoj gdje ce partneri dogovoriti smjernice i prve aktivnosti kako bi provedba projekta započela uspješno i u skladu sa pravilima ovog najvećeg programa za istraživanje i inovacije u EU-u.

Projektima odobrenima unutar ovog programa, dovest će do više ključnih otkrića, pronalazaka i inovacija prenošenjem u razdoblju od 7 godina (2014. do 2020.) u kojem je  dostupno gotovo 80 milijardi Eura za financiranje.

Datum:
07.10.2016
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EU KONFERENCIJA U DUBROVNIKU

Dura

5 PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA PROSPERITY

Dura

“PROSPERITY Coaching’’

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X