Dura
Novosti

EU KONFERENCIJA U DUBROVNIKU

EU KONFERENCIJA U DUBROVNIKU
EU KONFERENCIJA U DUBROVNIKU
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s Europskom komisijom i Gradom Dubrovnikom organizirala je 4. europsku konferenciju u Dubrovniku na temu „Urbani planovi održive mobilnosti (Sustainable Urban Mobility Plans – SUMPs)” koja se održava od 29. do 31. ožujka 2017. godine u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

Konferencija je okupila međunarodne stručnjake kao i predstavnike vlasti koji su razmjenjivali iskustva o trendovima i problemima u današnjem sustavu urbane mobilnosti.

Dvodnevna konferencija započela je pozdravnim govorima gđe. Andree Novaković, direktorice DURA-e, gdina. Josipa Bilavera, pomoćnika ministra u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te gđe. Maje Bakran Marcich, predstavnice Europske komisije.

Novonastale rasprave su se provodile kroz razne radionice i predavanja na kojima su se mogla čuti iskustva i podaci iz gradova diljem Europske unije, kao i predstavljanje vodećih europskih organizacija s područja mobilnosti koji su izlagali svoje trenutne projekte i inicijative.

U okviru istih DURA je prezentirala aktualne projekte vezane za mobilnost koje trenutno provodi u suradnji s Gradom Dubrovnikom.

Glavni zaključci konferencije su da je kvaliteta života od iznimne važnosti svih gradova, a definirana je ne samo očuvanim okolišem i ekonomski povoljnim uvjetima života već i inteligentnim planiranjem mobilnosti i individualnim odgovornim pristupom pojedinaca koji žive u njima.

Potreba za integriranim planiranjem aktivnosti koje će se baviti rješavanjem navedenih izazova potaknula je mnoge gradove da posebnu pozornost posvete donošenju kvalitetnih politika i zakona u području održivog razvoja što je dodatno potaknulo donošenje SUMP-ova.

Navedena konferencija financirana je iz projekta PROSPERITY programa OBZOR 2020, u kojem je Grad Dubrovnik partner, a DURA je ispred Grada zadužena za njegovu implementaciju.

Sljedeća 5. konferencija u sklopu projekta održat će se na Cipru 2018. godine.

Datum:
31.03.2017
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

“PROSPERITY Coaching’’

Dura

5 PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA PROSPERITY

Dura

ODOBREN NOVI PROJEKT PROSPERITY

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X