Dura
Novosti

“PROSPERITY Coaching’’

“PROSPERITY Coaching’’
“PROSPERITY Coaching’’

Razvojna agencija Grada Dubrovnika – DURA  u suradnji sa Gradom Dubrovnikom , 09. listopada 2018, organizirala je trening radionicu takozvanu ‘’PROSPERITY Coaching’’ na temu ključnih pitanja daljnjeg rada na održivom prometu i urbanizmu grada i pripremi SUMPa, a na tragu prioriteta Akcijskog plana i samog projekta “Poštujmo Grad!”.

Sudionicima treninga Aljaž Plevnik (Urbanistični inštitut Republike Slovenije) i Tom Rye (Director of the Transport Research institute at Edinburgh Napier)  prezentirali su najvažnije sastavnice koje jedan SUMP mora sadržavati te su se posebno osvrnuli na Grad Dubrovnik i njegove probleme na području prometa i mobilnosti. Posebno je istaknuto da se Grad Dubrovnik susreće s puno izazova, s obzirom na veliko povećanje vozila i pješaka tijekom turističke sezone te da je osnovno napraviti listu ciljeva i prioriteta kako bi se donijele adekvatne mjere za rješavanje istih.

Podsjetimo, cilj projekta PROSPERITY je aktivacija i uključenje institucija na nacionalnim razinama u implementaciju pojedinačnih ‘Održivih planova mobilnosti’, takozvanih ”SUMP-ova” diljem EU te uključivanje što većeg broja gradova u efektivnu primjenu SUMP-a i jačanje ljudskih potencijala u aktivaciji i njegovoj primjeni.

PROSPERITY podržava i osigurava da gradovi diljem Europe putem svoje vizije, ciljeva, podataka i metoda osiguraju održiva prometna rješenja, educiraju građane, podignu razinu svijesti o važnosti održivog planiranja te potaknu međunarodnu suradnju.

Datum:
12.10.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EU KONFERENCIJA U DUBROVNIKU

Dura

5 PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA PROSPERITY

Dura

ODOBREN NOVI PROJEKT PROSPERITY

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X