Dura
Novosti

U LABINU ODRŽAN KICK OFF SASTANAK PROJEKTA COASTENERGY

U LABINU ODRŽAN KICK OFF SASTANAK PROJEKTA COASTENERGY
U LABINU ODRŽAN KICK OFF SASTANAK PROJEKTA COASTENERGY

Istarska Regionalna Energetska Agencija  (IRENA) organizirala je dana 13. i 14. ožujka 2019. g. početni sastanak projekta COASTENERGY u Labinu.  DURA je zajedno s ostalim partnerima iz Hrvatske i Italije, predstavila svoju ulogu na projektu, te su se na dvodnevnom sastanku raspodijelili projektni zadaci. Predstavnici DURA-e bili su Thea Soldo i Mato Mojaš.

Na sastanku je dogovoreno pripremiti komunikacijski plan, kako bi se započelo s javnom nabavom materijala i organizacijom predstojećih sastanaka, te sastavljanje lista ključnih dionika svakog partnera. Partneri će u narednom periodu pripremiti prijedloge svojih pilot područja, gdje će se odvijati pilot radionice projekata.

Projekt COASTENERGY se bavi analizom, procjenom i promocijom energetskog potencijala i infrastrukture u lukama i obalnim urbanim područjima na Mediteranu kako bi se poduzećima, organizacijama i ostalim zainteresiranim stranama olakšalo poslovno ulaganje, koje će primarno biti fokusirano na termalnu energiju i energiju morskih valova. Inicijative će garantirati održiv razvoj i očuvanje morskog i kopnenog ekosistema i biti usklađene sa ostalim aktivnostima u priobalnom području Mediterana kao što su ribarenje, turizam i pomorska industrija.

U projektu sudjeluje 8 partnera iz Italije i Hrvatske, a IRENA d.o.o. je vodeći partner.

Ostali partneri u projektu: Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centar), Sveučilište u Camerinu, Sveučilište u Udinama, Zajednica mediteranskih sveučilišta, Privredna komora, industrija, poljoprivreda i obrt Chieti-Pescara, te Grad Ploče.

Projekt koji je s implementacijom počeo u 1. mjesecu 2019. godine provoditi će se do 6. mjeseca 2021. godine.

Ukupna vrijednost projekta koji se u 85%-tnom iznosu financira sredstvima programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska je 1.827.670,00 €, a budžet DURA-e iznosi 190.850,00 €.

 

Datum:
15.03.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

COASTENERGY- Blue Energy in Ports and Coastal Urban Areas

Dura

PREDSTAVLJANJE PILOT POSTROJENJA SEADRION-A NA LOKALNOM HUB-U PROJEKTA CAOSTENERGY

Dura

„LOKALNA KONFERENCIJA I OSNIVAČKI HUB PLAVE ENERGIJE COASTENERGY DURA DUBROVNIK“

Dura

POZIV ZA DOSTAVU PONUDA_PROJEKT COASTENERGY

Dura_user

Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta COASTENERGY

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X