Dura
Novosti

Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta COASTENERGY

Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta COASTENERGY

U sklopu projekta COASTENERGY Blue Energy in Ports and Coastal Urban Areas, održan je drugi partnerski sastanak u Pescari, Italija, na kojem su sudjelovali predstavnici DURA-e Maris Arbanasin i Mato Mojaš.

DURA je nositelj radnog paketa 4 i sudjeluje u vođenju i praćenju implementacije projekta, planiranju financijskog proračuna, komunikacijskim aktivnostima, analizi potencijala za integraciju proizvodnje plave energije „Blue energy“, mapiranju ciljnih skupina, stvaranju više središnjih centara za definiranje zajedničkih strategija i lokalnih akcija koje podupiru obalnu plavu energiju.

Na sastanku su predstavljene odrađene aktivnosti, kao i utvrđene nadolazeće. Određeni su rokovi i zadatci po partnerima.

Osim projektnih partnera, na sastanku su drugi dan sudjelovali i dionici projekta. Dionici su predstavili potencijalne lokacije i mogućnosti za pilot aktivnosti koje podupiru cilj projekta, a to je korištenje i implementiranje plave energije.

Inicijative će garantirati održiv razvoj i očuvanje morskog i kopnenog ekosistema i biti usklađene s ostalim aktivnostima u priobalnom području Mediterana kao što su ribarenje, turizam i pomorska industrija.

Prisjetimo se kako u projektu sudjeluje 8 partnera iz Italije i Hrvatske, a IRENA d.o.o. (Istarska Regionalna Energetska Agencija ) je vodeći partner. Ostali partneri u projektu: Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centar), Sveučilište u Camerinu, Sveučilište u Udinama, Zajednica mediteranskih sveučilišta, Privredna komora, industrija, poljoprivreda i obrt Chieti-Pescara te Grad Ploče.

Projekt koji je s implementacijom počeo u 1. mjesecu 2019. godine provoditi će se do 6. mjeseca 2021. godine.

Ukupna vrijednost projekta koji se u 85%-tnom iznosu financira sredstvima programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska je 1.827.670,00 €, a budžet DURA-e iznosi 190.850,00 €.

Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta COASTENERGY
Datum:
11.11.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

„LOKALNA KONFERENCIJA I OSNIVAČKI HUB PLAVE ENERGIJE COASTENERGY DURA DUBROVNIK“

Dura

COASTENERGY- Blue Energy in Ports and Coastal Urban Areas

Dura

POZIV ZA DOSTAVU PONUDA_PROJEKT COASTENERGY

Dura_user

U LABINU ODRŽAN KICK OFF SASTANAK PROJEKTA COASTENERGY

Dura

PREDSTAVLJANJE PILOT POSTROJENJA SEADRION-A NA LOKALNOM HUB-U PROJEKTA CAOSTENERGY

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X