Dura
Novosti

ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA APPRODI

ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA APPRODI
ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA APPRODI

Četvrti partnerski sastanak projekta Approdi održao se 12. i 13. rujna 2019. godine na otoku Krfu, u Grčkoj. Partnerskom sastanku prisustvovali su – Università degli Studi di Teramo (Italija, vodeći partner na projektu); Università Ca’ Foscari, Venecija, IT; Ionian University Research Committee, Corfu, GR; City of Corfu, GR; te Melina Mohorić kao predstavnica DURA-e.

Preostali partneri na projektu su: Comune di Ortona, IT; Bashkia Durres, AL; Ministria e Kulturës – Drejtoria Rajonale e Kulturës Kombëtare Durrës, AL; Sveučilište u Zadru, Hrvatska.

Partneri su tijekom sastanka prezentirali dosadašnji napredak projekta te dogovarali aktivnosti koje će uskoro uslijediti. Dva člana projektnog partnerstva – Università Ca’ Foscari iz Venecije i DURA završili su pilot aktivnosti predviđene projektom: istraživanje na otoku Torcello i valorizacija Arheološkog muzeja Torcello te Povijesno i geo-arheološko istraživanje lukobrana Kaše u kontekstu dubrovačkog Porta. Preostale pilot aktivnosti realizirat će se na području Ortone (Italija), Krfa (Grčka), i Durresa (Albanija).

U svrhu edukacije zainteresiranih dionika te turističke promocije rezultata istraživanja drevnih luka partnerskih gradova, partneri su razrađivali module te planirali održavanje treninga za turističke operatore, kao i za mlade, nezaposlene kandidate zainteresirane za rad u turističkom sektoru. Nadalje, partneri će organizirati obilazak istraživanih lokaliteta kako bi upoznali zainteresirane dionike s rezultatima istraživanja i turističkim potencijalom drevnih luka jadransko-jonske regije.

Također, sveučilišni partneri su utvrdili smjernice za tekstove i pripremu Monografije o istraživanjima navigacije jadransko-jonskog područja u razdoblju od antičke do moderne povijesti.

Aktivnosti edukacije i promocije stare dubrovačke luke, odnosno kulturne baštine lukobrana Kaše bit će organizirane na Sveučilištu u Zadru te u Gradu Dubrovniku, o čemu ćemo javnost i sve zainteresirane dionike obavijestiti putem naše web stranice, medija te osobnih kontakata.

Više detalja o APPRODI pilot projektima i ostalim promotivnim aktivnostima bit će uskoro dostupne na web portalu projekta approdi: www.approdi.eu.

Datum:
17.09.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DURA ZAPOČINJE S GEO-ARHEOLOŠKIM ISTRAŽIVANJEM LUKOBRANA KAŠE

Dura

Poziv na Finalnu konferenciju projekta APPRODI PLUS

Dura_user

Održana završna konferencija projekta APPRODI PLUS

Dura_user

APPRODI – From Ancient maritime Routes to eco-touristic destination

Dura

PREDSTAVLJEN PILOT PROJEKT “OBNOVA KAŠA” U SKLOPU PROJEKTA APPRODI

Dura

EU PROJEKT APPRODI – POZIV NA DOSTAVU PONUDA

Dura

ODRŽAN 3. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA APPRODI

Dura

APPRODI – PILOT PROJEKT POVIJESNO I GEO-ARHEOLOŠKO ISTRAŽIVANJE LUKOBRANA KAŠE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X