Dura
Novosti

Održana završna konferencija projekta APPRODI PLUS

Završna konferencija projekta APPRODI PLUS, financiranog iz Interreg V-B Adrion programa 2014-2020, održana je 23. lipnja 2022. u prostoru Lazareta u Dubrovniku. Organizacija ovog hibridnog događaja pripala je Dubrovačkoj razvojnoj agenciji DURA, a prisustvovali su i projektni partneri iz Italije, Grčke i Albanije kao i lokalni dionici projekta iz Dubrovnika.

Nakon uvodnog pozdrava domaćina, Emilio Cocco sa Sveučilišta u Teramu (Italija) u ulozi vodećeg partnera projekta, obratio se svim gledateljima s uvodom u projekt APPRODI PLUS. Drugi po redu prezentirao je Ivan Saltarić ispred DURA-e, predstavivši gledateljima glavne rezultata s posebnim osvrtom na konkretan doprinos projekta za grad Dubrovnik. Floreta Kertusha iz Općine Durres (Albanija), predstavila je promotivne i marketinške alate poduzete u  općini Durres, a koji za cilj imaju poticanje novih oblika održivog turizma nakon negativnog utjecaja pandemije COVID-19.

U drugom dijelu konferencije, Spiros Vasiliadis s Jonskog Sveučilišta u Grčkoj, predstavio je rezultate online upitnika o negativnim utjecajima pandemije na turizam s naglaskom na najjače pogođene sektore te potencijalna rješenja, preporuke i mjere za ublažavanje spomenutih negativnih utjecaja. Održivi turizam u Dubrovniku bio je naslov posljednje prezentacije koju je održao Marino Stanković s Odjela za ekonomiju i turizam Sveučilišta u Dubrovniku, ujedno jedan od tri predavača koji se pojavljuju u edukativnim video uradcima kreiranim od strane DURA-e u sklopu projekta APPRODI PLUS.

Događaj je zaključen prigodnom tematskom turom čiji je vrhunac uprizoren na lukobranu Kaše, ključnoj pilot lokaciji na projektu APPRODI – preteči APPRODI PLUS projekta. Sve prisutne iz Lazareta na ovu je turu povela Ines Elezović, dubrovačka vodičica te ujedno jedna od troje predavača u edukativnim video uradcima projekta.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA APPRODI

Dura

APPRODI – PILOT PROJEKT POVIJESNO I GEO-ARHEOLOŠKO ISTRAŽIVANJE LUKOBRANA KAŠE

Dura

Poziv na Finalnu konferenciju projekta APPRODI PLUS

Dura_user

DURA ZAPOČINJE S GEO-ARHEOLOŠKIM ISTRAŽIVANJEM LUKOBRANA KAŠE

Dura

EU PROJEKT APPRODI – POZIV NA DOSTAVU PONUDA

Dura

APPRODI – From Ancient maritime Routes to eco-touristic destination

Dura

ODRŽAN 3. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA APPRODI

Dura

PREDSTAVLJEN PILOT PROJEKT “OBNOVA KAŠA” U SKLOPU PROJEKTA APPRODI

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X