Dura
Novosti

ODRŽANA FOKUS GRUPA U OKVIRU PROJEKTA TOURBAN

U sklopu EU programa COSME, čiji je glavni cilj jačanje razvoja održivog turizma i kapaciteta malih i srednjih poduzeća u turizmu, Dubrovačka razvojna agencija DURA, zajedno sa partnerima: Gospodarska komora Barcelone ; Institut za turizam Kiel; Estonska gospodarska komora Talin; BREDA Sveučilište primijenjene znanosti; Udruženje “Creative business cup” Kopenhagen te Nacionalno turističko udruženje Budimpešta, provodi projekt zvan TOURBAN, ukupne vrijednosti 1.327.777,00  EUR.

Projekt TOURBAN usredotočen je na prilagodbu europskih turističkih tvrtki prema održivom, nisko ugljičnom, kružnim i resursno učinkovitim poslovnim modelima. Kao bitnim sudionicima u ovoj tranziciji, malim i srednjim poduzećima, potrebno je pružiti potrebne vještine, kapacitete i financijska sredstva, kako bi postali katalizatori inovacije i održivosti.

Već smo do sada proveli analizu statističkih podataka vezano za mala i srednja poduzeća (MSP) u turizmu na području Dubrovnika te proveli intervjue sa 20ak poduzetnika koji su nam dali uvid ‘sa terena’ te podijelili svoja mišljenja i iskustva o održivom turizmu, dostupnim certifikatima te provedbi od strane MSPa.

Kao posljednja aktivnost radnog paketa prošli tjedan smo održali online fokus grupu na kojoj je sudjelovalo 7 sudionika:

  • Zamjenica gradonačelnika gđa. Jelka Tepšić
  • Voditelj projekta ‘Respect the City’ g. Ranko Milić
  • Tomislav Klarin, doc. dr. sc., Sveučilište u Zadru
  • Vivian Kuculo, Direktorica prodaje Hotel Lapad
  • Denis Dilberović, vlasnik tvrtke DOMINIUM & ADATTO d.o.o.
  • Maja Bosanac, vlasnica obrta za održive evente „EVENTFUL“
  • Nataša Mirić, viša savjetnica u DURA-i

Tijekom focus grupe, obradili smo slijedeće teme sa aspekta održivog turizma: Konkurentnost i komunikacija, profitabilnost, izvori finaciranje te socijalnu komponentu održivog turizma.

Zaključak do sada provedenih aktivnosti projekta je taj da kao bitnim sudionicima u ovoj tranziciji prema održivom turizmu, malim i srednjim poduzećima, potrebno je pružiti potrebne vještine, kapacitete i financijska sredstva, kako bi postali katalizatori inovacije i održivosti.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Partnerski sastanak projekta TOURBAN

Dura_user

Održana edukacija trenera u okviru EU projekta Tourban

Dura_user

80.000,00 eura bespovratnih sredstava za poduzetnike u turizmu

Dura_user

E-Priručnik “Održivi urbani turizam”

Dura_user

Tourban Summit održan u Dubrovniku

Dura_user

TOURBAN

Dura

U okviru projekta Tourban organizirali smo webinar na temu Održivo i digitalno upravljanje ljudskim potencijalima u turizmu

Dura_user

POZIV NA KONFERENCIJU EU PROJEKTA TOURBAN

Dura2021

PRISUSTVOVALI SMO KICK OFF KONFERENCIJI PROJEKTA TOURBAN

Dura2021

DURA ZAPOČELA S PROVEDBOM NOVOG EU PROJEKTA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X