Dura
Novosti

80.000,00 eura bespovratnih sredstava za poduzetnike u turizmu

Dubrovačka razvojna agencija DURA je započela s još jednim EU projektom pod nazivom “Tourban”, financiranim iz programa COSME. Glavni cilj ovog projekta je podrška mikro, malim i srednjim turističkim tvrtkama/obrtima u prilagodbi održivijim poslovnim modelima.

Projekt Tourban prepoznaje da su mala poduzeća okosnica turističkog sektora, ali i da im često nedostaje bolji pristup znanju i ulaganjima da postanu katalizatori održivosti.

Kako bi se suočio s tim izazovom i promovirao inovacije i održivost u urbanim sredinama, projekt će osigurati bespovratna sredstva za tvrtke/obrte u ukupnoj vrijednosti od 600.000 eura za sve zemlje partnere, od kojih će 80.000 eura preko DURA-e biti dodijeljeno malim i srednjim poduzetnicima s područja Grada Dubrovnika.

Uz bespovratna sredstva, kroz projektne aktivnosti poduzetnicima će biti ponuđeni treninzi, radionice i aktivnosti umrežavanja koji će podržati tvrtke u turističkom sektoru da se prilagode novim zahtjevima tržišta, poboljšavajući njihovu konkurentnost i održivost. Sve te aktivnosti su ključne za ovaj specifični povijesni trenutak krize Covid-19 koji trenutno živimo, tako i za održivost odredišta koja sudjeluju u projektu (Amsterdam, Barcelona, ​​Budimpešta, Kopenhagen, Dubrovnik, Kiel i Talin).

Kroz inovacije, usvajanje novih tehnologija ili oznaka i certifikata održivosti, kao i prelazak na poslovne modele kružnog gospodarstva, tvrtke će moći smanjiti svoju potrošnju i troškove. Uz to, moći će povećati svoje izvore prihoda boljom vidljivošću i pozicioniranjem, kako na lokalnom tako i na međunarodnom tržištu.

Ako ste mikro, mali ili srednji poduzetnik iz slijedećih sektora:

  • Hoteli i sličan smještaj
  • Kampovi I prostori za kampiranje
  • Ostali smještaj
  • Putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske usluge te djelatnosti povezane s njima

prihvatljivi ste prijavitelj za gore navedena bespovratna sredstva.

Kako bi Vas informirali o svim detaljima za Vas organiziramo besplatnu radionicu „Kako do bespovratnih sredstva za održivi urbani turizam“ koja će se održati uživo 16. lipnja 2021. godine u Hotelu Adria s početkom u 10:00h. Na radionici ćemo Vam predstaviti projekt i pojasniti uvjete koje je potrebno ispuniti kako bi ostvarili poticaj od 10.000,00 eura po poduzetniku. Radionica traje 3h.

Prijaviti se možete putem slijedećeg linka: PRIJAVNICA

Projekt koji je započeo prošlog rujna i trajat će 30 mjeseci, vrijedan je 1,33 milijuna eura, od čega 75% financira Europski program za konkurentnost malog i srednjeg poduzetništava (COSME).

Aktivnosti projekta su koordinirane zajedno s osam partnera iz sedam europskih zemalja. Uz Dubrovačku razvojnu agenciju to su Gospodarska Komara Barcelone (Barcelona, Španjolska) kao vodeći partner; Institut za turistička istraživanja u sjevernoj Europi (Kiel, Njemačka); Estonska trgovinska i industrijska komora (Tallinn, Estonija); Sveučilište primijenjenih znanosti Breda (Breda, Nizozemska); Creative Business Network (Kopenhagen, Danska); Mađarska udruga poslodavaca iz sektora ugostiteljstva (Budimpešta, Mađarska); B.LINK privatna tvrtka za poticanje poduzetništva (Barcelona, Španjolska).

Za više informacija možete nas kontaktirati na mail: mpuljas@dura.hr ili putem mobitela 099 5361 271.

Požurite s prijavama jer broj polaznika je ograničen.

Više o projektu možete vidjeti na www.tourban.eu

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ODRŽANA FOKUS GRUPA U OKVIRU PROJEKTA TOURBAN

Dura2021

PRISUSTVOVALI SMO KICK OFF KONFERENCIJI PROJEKTA TOURBAN

Dura2021

Održana edukacija trenera u okviru EU projekta Tourban

Dura_user

TOURBAN

Dura

Tourban Summit održan u Dubrovniku

Dura_user

U okviru projekta Tourban organizirali smo webinar na temu Održivo i digitalno upravljanje ljudskim potencijalima u turizmu

Dura_user

Partnerski sastanak projekta TOURBAN

Dura_user

E-Priručnik “Održivi urbani turizam”

Dura_user

DURA ZAPOČELA S PROVEDBOM NOVOG EU PROJEKTA

Dura

POZIV NA KONFERENCIJU EU PROJEKTA TOURBAN

Dura2021

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X