Dura
Novosti

DURA ZAPOČELA S PROVEDBOM NOVOG EU PROJEKTA

DURA ZAPOČELA S PROVEDBOM NOVOG EU PROJEKTA
DURA ZAPOČELA S PROVEDBOM NOVOG EU PROJEKTA

Prvi partnerski sastanak u okviru projekta novog EU projekta “Tourban”  financiranog iz COSME programa, održan je 14. I 15. listopada 2020. godine u online obliku. Na sastanku su sudjelovale djelatnice DURA-e Nataša Mirić i Marijana Puljas te predstavnici projektnih partnera iz Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Danske, Estonije i Mađarske .

Predstavnici partnera raspravili su o tijeku implementacije budućih aktivnosti na projektu obzirom na novonastalu situaciju. Fokus je bio na prezentacijama svih projektnih aktivnosti od strane voditelja radnih paketa kao I financijskim aspektima projekta. projekt traje 30 mjeseca (16.09.2020. – 15.03.2023.)

Europski se gradovi suočavaju s višestrukim izazovima kada je u pitanju upravljanje utjecajima i procesima urbane transformacije koji proizlaze iz turizma. To uključuje povećane sanitarnih mjere opreza, opterećenje ograničenim urbanim resursima kao što su voda, energija i prostor, gospodarenje otpadom, te zajednički boravak između stanovnika i posjetitelja, kao i neizvjesni radni uvjeti za uslužne djelatnosti. U tom kontekstu, projekt Tourban usredotočen je na prilagodbi europskih turističkih tvrtki prema održivom, nisko ugljičnom, kružnim i resursno učinkovitim poslovnim modelima. Kao bitnim sudionicima u ovoj tranziciji, malim i srednjim poduzećima, potrebno je pružiti potrebne vještine, kapacitete i financijska sredstva, kako bi postali katalizatori inovacije i održivosti.

Nadalje, projekt podržava MSP u prenošenju najboljih međunarodnih praksi i razvoju inovativnih rješenja koja će im biti održivija i konkurentnija kroz nove i povećane tokove prihoda, smanjene troškove i smanjenu potrošnju resursa kao i bolju vidljivost i pozicioniranje. Konačno, Tourban želi poticati međusektorsku suradnju kako bi se zatvorio krug u procesima kružne ekonomije i vodio transnacionalni pokret za održivost turizma u urbanim područjima diljem Europe.

Cil projekta:

Glavni Partner: Gospodarska komora Barcelone (BCC) – Barcelona, Španjolska

Ostali partneri:

  1. B. LINK S.L. privatna konzultantska tvrtka– Barcelona, Španjolska
  2. Institut za turizam (NIT) – Kiel, Njemačka
  3. Estonska gospodarska komora (KODA) – Talin, Estonija
  4. BREDA Sveučilište primijenjene znanosti (BUAS) – Breda, Nizozemska
  5. Dubrovačka razvojna agencija, (DURA) Dubrovnik, Hrvatska
  6. Udruženje “Creative business cup” (CBN)Kopenhagen, Danska
  7. Nacionalno turističko udruženje „VIMOS“ (BSO) – Budimpešta, Mađarska;

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.327.777,00  EUR. Vrijednost projekta za DURA-u: 150.716 EUR od čega je sufinanciranje 25% u iznosu od  37.679,00 EUR.

Datum:
15.10.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Tourban Summit održan u Dubrovniku

Dura_user

PRISUSTVOVALI SMO KICK OFF KONFERENCIJI PROJEKTA TOURBAN

Dura2021

U okviru projekta Tourban organizirali smo webinar na temu Održivo i digitalno upravljanje ljudskim potencijalima u turizmu

Dura_user

POZIV NA KONFERENCIJU EU PROJEKTA TOURBAN

Dura2021

80.000,00 eura bespovratnih sredstava za poduzetnike u turizmu

Dura_user

E-Priručnik “Održivi urbani turizam”

Dura_user

Održana edukacija trenera u okviru EU projekta Tourban

Dura_user

Partnerski sastanak projekta TOURBAN

Dura_user

TOURBAN

Dura

ODRŽANA FOKUS GRUPA U OKVIRU PROJEKTA TOURBAN

Dura2021

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X