Dura
Novosti

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA SEADRION

Završna konferencija projekta SEADRION predstavila je pregled postignuća projekta, učinaka dizalica topline i rezultata praćenja pilot postrojenja dizalica topline koje koriste more kao medijator. Dizalice topline su instalirane u Hrvatskoj i Grčkoj. Na konferenciji su sudjelovali djelatnici DURA-e.

Na konferenciji su predstavljeni dokumenti: strategija za poboljšanje upotrebe grijanja i hlađenja temeljenog na dizalicama topline koje koriste more u ADRION regiji; Preporuke za istraživanje i razvoj za ubrzanje razvoja sektora dizalica topline koje koriste more; Plan politike za poboljšanje H&C tehnologija kroz inovativne tehnologije dizalica topline.

Tehničke karakteristike pilota i rezultati praćenja pilot postrojenja su predstavljeni za tri različita pilot postrojenja. Pilot postrojenja u Grčkoj i Dubrovniku su niskotemperaturne dizalice topline, dok je pilot postrojenje instalirano u Crikvenici, visokotemperaturna dizalica. Usis mora u slučaju pilot postrojenja u Hrvatskoj izravno je s mora, dok pilot postrojenje u Grčkoj koristi bušotine za usis vode.

Projekt SEADRION ima za cilj podržati razvoj regionalnog inovacijskog sustava za Jadransko-jonsko područje instaliranjem tri pilot postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije u javnim zgradama koje se nalaze u Grčkoj i zapadnom i južnom dijelu Jadranske Hrvatske. Dizalice topline su inovacijski sustav koji koristi toplinsku energiju sadržanu u rezervoaru (moru) za grijanje i hlađenje u zgradama koje se nalaze u blizini mora.

Glavni partner je Sveučilište u Zagrebu – Fakutet strojarstva i brodogradnje ( Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture www.fsb.unizg.hr , www.powerlab.fsb.hr/depee) i uključuje još:

DURA: City of Dubrovnik Development Agency (www.dura.hr)

GOLEA: Goriška Local Energy Agency (www.golea.si)

Municipality of Izola (http://izola.si/)

CERTH: Centre for Research and Technology Hellas (www.certh.gr)

AKBN: National Agency of Natural Resources, Albania (www.akbn.gov.al)

Projekt traje 42 mjeseca, a vrijednost bespovratnih sredstava za Dubrovačku razvojnu agenciju DURA-u iznosi 128.512,00 EUR.

Aktivnosti projekta možete pratiti putem facebook: https://www.facebook.com/SEADRION-295743781009951/ i twitter stranice https://twitter.com/SEADRION2018

This article has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the article is the sole responsibility of DURA and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or ADRION programme authorities.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Sastanak dionika projekta SEADRION

Dura_user

KRENULI RADOVI U SKLOPU PROJEKTA SEADRION U KNEŽEVOM DVORU

Dura

ODRŽANA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA SEADRION

Dura

RADIONICA – „CULTURAL HERITAGE: PART OF THE PAST OR KEY TO OUR FUTURE“

Dura

SASTANAK RADNE SKUPINE PROJEKTA SEADRION

Dura

DURA NA PARTNERSKOM SASTANKU PROJEKTA SEADRION

Dura

SEADRION PLUS

Dura_user

SEADRION – dani otvorenih vrata

Dura

RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA SEADRION

Dura

ODRŽAN ONLINE PARTNERSKI SASTANAK PROJEKA SEADRION

Dura

WEBINAR “SEADRION – Seawater heat pump operation experience”

Dura_user

DURA NA PARTNERSKOM SASTANKU PROJEKTA SEADRION

Dura

DURA PREDSTAVILA PROJEKTNIM PARTNERIMA POSTROJENJE GRIJANJA I HLAĐENJA U KNEŽEVOM DVORU

Dura

Pilot postrojenje projekta SEADRION je krenulo s radom

Dura

ODRŽAN ONLINE PARTNERSKI SASTANAK (STEERING COMMITTEE) PROJEKTA SEADRION

Dura

ODRŽAN SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SEADRION

Dura

KICK OFF SASTANAK PROJEKTA SEADRION

Dura

ODRŽAN SASTANAK RADNE GRUPE PROJEKTA SEADRION

Dura2021

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X