Dura
Novosti

Održan Kick-Off sastanak projekta URBACT EcoCore

DURA je sudjelovala na prvom (Kick Off) sastanku projekta Eco-Core u okviru programa Interreg URBACT IV., a koji se održao 20. srpnja 2023. u virtualnom obliku. Sastanku su prisustvovali predstavnici devet manjih europskih gradova smještenih na prometnim koridorima te okupljenih u EcoCore mrežu s ciljem planiranja aktivnosti za održivi lokalni gospodarski razvoj s fokusom na izazove i prilike za zeleni rast i tranziciju na održivije prakse u korištenju energije i prijevoza.

Cilj sastanka bio je postaviti temelje suradnje u okviru provedbe EcoCore projekta koji je započeo u lipnju 2023., a trajat će do kraja prosinca 2025. Osim zajedničkih izazova s kojim se uključeni gradovi suočavaju te prilika za zelenu tranziciju, ovom prilikom predstavljen je i plan projektnih aktivnosti. Jedna od najvažnijih nadolazećih aktivnosti je posjet glavnog partnera projekta i vodeće URBACT stručnjakinje na projektu,  svim partnerskim gradovima s ciljem kreiranja profila svakog uključenog grada. Irski grad Balbgriggan u ulozi glavnog partnera projekta, u pratnji vodeće URBACT stručnjakinje Eileen Crowley, posjetit će Dubrovnik u rujnu 2023. godine kada će se sastati s nekim od ključnih lokalnih dionika u okviru „zelene tranzicije“ kao centralne teme projekta. Odabrani dionici postat će dio URBACT lokalne radne skupine (ULG) čiji je zadatak analizirati lokalne izazove prelaska na obnovljive izvore energije te uz pomoć URBACT lokalnog koordinatora iznaći potencijalna rješenja koja će biti integrirana u Akcijski plan (IAP).

Partneri u ovom projektu su:

– Balbriggan (Irska) – vodeći partner,
– Razvojno-istraživački centar Ormož (Slovenija),
– Alba Iulia (Rumunjska),
– Samouprava Općine Kekava (Latvija),
– Santo Tirso (Portugal),
– Parnu Linnavalitsus (Estonija),
– Villena (Španjolska),
– Tuusula (Finska)
– Dubrovačkia razvojna agencija DURA.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 806.685 € od čega su 75.400 € sredstva namijenjena za DURA-u. Planirano trajanje projekta je od 1.lipnja 2023. do 31.prosinca 2025.

#URBACT

#ECOCORE

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Vodeći tim projekta EcoCore u inicijalnom posjetu Dubrovniku

Dura_user

DURA na prvom transnacionalnom sastanku projekta EcoCore u gradu Balbriggan

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X