Dura
Novosti

Vodeći tim projekta EcoCore u inicijalnom posjetu Dubrovniku

 

U okviru inicijalnog posjeta svim partnerskim gradovima projekta EcoCore, DURA je 14. i 15. rujna 2023. ugostila predstavnicu vodećeg projektnog partnera, grada Balbriggan (Irska), gđu Aoife Sheridan te gđu Eileen Crowley, vodeću stručnjakinju URBACT programa na projektu EcoCore. Svrha ovog posjeta je analiza stanja u partnerskim gradovima koja za cilj ima usmjeriti sve buduće aktivnosti i nastojanja projekta EcoCore na lokalnim razinama.

Ovom prilikom u maloj vijećnica Grada Dubrovnika održan je radni sastanak s lokalnim dionicima projekta, na kojem su osim predstavnika DURA-e, zatim irskog grada Balbriggan (vodeći partner) te projektne vodeće ekspertice, sudjelovali i: UO za turizam, gospodarstvo i more, TZ Grada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, UTD Ragusa, Hrvatska gospodarstva komora (DNŽ), Sanitat Dubrovnik, Libertas Dubrovnik, Općina Dubrovačko primorje i Općina Konavle.

Gošće s projekta EcoCore, lokalnim su dionicima predstavile URBACT integrirani pristup te ciljeve i fokus projekta, nakon čega je uslijedila vježba vizualizacije budućnosti i SWOT analiza Grada Dubrovnika. Svi prisutni dionici dali su svoj doprinos kroz viđenje prednosti, slabosti, kao i potencijalnih prijetnji i prilika, uz neizostavnu viziju budućnosti kakvu žele za svoj grad.

U nastavku održan je i sastanak sa zamjenicom gradonačelnika gđom Jelkom Tepšić, a s ciljem pobližeg upoznavanja s ciljevima i aktivnostima projekta EcoCore te promicanja podrške projektu od strane gradske uprave.

Osim radnih sastanaka, u okviru posjeta Dubrovniku, EcoCore vodeći tim posjetio je i TUP. Tom prilikom predstavljene su sve do sada odrađene aktivnosti, aktualno stanje ali i budući planovi za adaptaciju tog velikog gruškog kompleksa. Drugog dana posjeta vodeći tim EcoCore projekta, zajedno s DURA-om, posjetio je i Lučku upravu Dubrovnik koja ima veliko iskustvo u implementaciji različitih razvojnih projekata u okviru prijelaza na održive oblike energije i prijevoza, a nekoliko takvih projekata je upravo u procesu odobrenja.

 

Ukratko, projekt EcoCore predstavlja mrežu od 9 malih gradova smještenih u prometnim koridorima koji će planirati aktivnosti za održivi lokalni gospodarski razvoj s fokusom na izazove i prilike za zeleni rast i tranziciju na održivije prakse u korištenju energije i prijevoza.

Projekt EcoCore financiran je sredstvima programa Interreg URBACT. Ukupna vrijednost projekta iznosi 806.685 € od čega su 75.400 € sredstva namijenjena za DURA-u. Planirano trajanje projekta je od 1.lipnja 2023. do 31.prosinca 2025.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan Kick-Off sastanak projekta URBACT EcoCore

Dura_user

DURA na prvom transnacionalnom sastanku projekta EcoCore u gradu Balbriggan

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X