Dura
Novosti

Održan šesti sastanak ULG grupe projekta Remote-IT

U prostorijama Dubrovačke razvojne agencije 9. srpnja održan je šesti sastanak URBACT lokalne grupe (ULG) projekta Remote-IT. Sastanak je započeo rezimiranjem svega što je na projektnoj razini učinjeno od posljednjeg ULG sastanka, a poseban naglasak bio je na partnerskom sastanku koji se 19. i 20. lipnja održao u Tartuu te prvom online forumu projekta koji se održao 5. srpnja. Zatim je voditeljica ULG grupe Luna Polić Barović napravila pregled dosadašnjeg rada ULG-a te je sve prisutne podsjetila na već odrađene vježbe, korištene URBACT alate i zaključke s posljednjeg sastanka.

U nastavku sastanka govorilo se o vježbi s kojom se započelo na prošlom sastanku – „tablici aktivnosti“, a voditeljica ULG-a objasnila je i značenje termina integrirani pristup koji je u središtu svih projektnih aktivnosti. Središnji dio sastanka bio je posvećen vježbi „utjecaj/angažman“, a sudionici su prezentirali ideje za pilot akciju. Zaključeno je kako je potrebno proizvesti opsežno istraživanje o potrebama digitalnih nomada i remote radnika u Dubrovniku.

Najznačajniji izazov koji se istaknuo tijekom rada ULG grupe je neiskorišteni potencijal Dubrovnika kao destinacije za digitalne nomade. Sastanak je zaključen razgovorom o budućim planovima ULG-a, srednjoročnim i dugoročnim ciljevima za Integrirani akcijskim plan (IAP) te rješavanju praktičnih problema u implementaciji pilot akcije koja će biti provedena u Dubrovniku kao sastavni dio projekta Remote-IT.

Više o projektu:

Projekt Remote-IT za cilj ima odrediti nove izazove s kojima se suočavaju gradovi, a koji su povezani s budućnošću rada te sukladno tome gradovima osigurati alate za rješavanje potencijalnih problema koje otvaraju novi i popularni oblici rada. Projekt istražuje načine na koje gradovi mogu odgovoriti na praksu rada na daljinu u cilju ojačavanja lokalnih ekonomija, smanjenja ugljičnog otiska i povećanja kvalitete života.

Transnacionalna razmjena i aktivnosti učenja omogućuju partnerskim gradovima uvid u prakse drugih gradova, razmjenu iskustava i kreiranje alata prilagođenih pojedinom gradu. Partnerski gradovi osim transnacionalnog elementa razvijaju i lokalnu mrežu dionika – lokalne akcijske grupe (ULG-ovi). Individualni integrirani akcijski planovi (IAP) konačni su rezultati projekta, a kreiraju ih ULG-ovi svakog pojedinog partnerskog grada. Predstavljaju strateški dokument za daljnji razvoj pozitivnih politika na temu novih oblika rada – hibridnog i rada na daljinu. Za više informacija o projektu Remote-IT posjetite službenu web stranicu projekta i pratite nas na Instagramu, Facebooku ili LinkedInu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Prijavite se i sudjelujte u Online Forumu “Beyond Lifestyle – Digital Transformation, Nomads, and Remote Workers”

Dura_user

Četvrti transnacionalni sastanak projekta Remote-IT

Dura_user

Održan online forum “Green Transition and Remote Work” u sklopu projekta Remote-IT

Dura_user

Održan sastanak URBACT lokalne grupe projekta “Remote-IT” u DURA-i

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X