Dura
Novosti

DURA na transnacionalnoj radionici u Conversanu

DURA je sudjelovala na transnacionalnoj radionici projekta HABI u okviru programa Interreg Italy-Croatia 2021.-2027., koja se održala 11. lipnja 2024. u Conversanu, Italija.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici gradova Conversano i Mola di Bari, kao i članovi projektnog tima zaduženi za samu implementaciju: Dubrovačka razvojna agencija DURA i Javna ustanova Rezervat Lokrum.

Slikoviti grad Conversano ugostio je ovu transformativnu radionicu kao dio našeg tekućeg EU projekta. Na temelju aktivnosti praćenja i rezultata iz WP1, radionica je osmišljena kako bi sudionike uronila u osjetilno putovanje kroz prirodu, potičući korištenje svih pet osjetila za promatranje jedinstvene faune i flore Puglie. Sudionici su sudjelovali u praktičnim studijama koristeći napredne metodologije znanstvenih istraživanja, uključujući transektne preglede, metodu označavanja i ponovnog hvatanja te primjenu GPS sustava. Ovakav pristup ne samo da je olakšao dublje razumijevanje upravljanja okolišem, već je i potaknuo osjećaj kolektivne odgovornosti i svjesnog sudjelovanja među sudionicima.

Partneri na projektu su:

Municipality of Conversano – vodeći partner

Mola di Bari

Dubrovačka razvojna agencija DURA

Javna ustanova Rezervat Lokrum

Vrijednost cijelog projekta: 226,605.23 EUR

Vrijednost projekta za DURA-u: 50,602.74 EUR

Sufinanciranje: 10,120.55 EUR                  Darovnica: 40,482.19 EUR

Cilj projekta:

Projektni prijedlog namjerava ostvariti niz integriranih ciljeva koji su usmjereni, kao cjelina, na promicanje nove slike područja temeljene na kvaliteti okoliša i krajolika, te bogatstvu kulturnog identiteta i prirodnog naslijeđa

Opća tematika:

Poboljšanje zaštite i očuvanja prirode, biološke raznolikosti i zelene infrastrukture, uključujući urbanu sredinu, te smanjenje svih oblika onečišćenja.

Planirano trajanje projekta je 18 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Događaj otvoren za javnost „podizanje svijesti o projektu “Interreg HABI““ – prijave u tijeku

Dura_user

Održan Kick-off sastanak projekta „HABI“, Interreg Italy – Croatia

Dura_user

DURA sudjelovala na radionici u sklopu projekta HABI

Dura_user

Održan događaj podizanja svijesti s građanima u sklopu projekta HABI u Dubrovniku

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X