Dura
Novosti

Održan drugi sastanak teritorijalne radne skupine projekta HERIT ADAPT

U prostorijama Dubrovačke razvojne agencije DURA, u ponedjeljak, 14. listopada 2024., održan je drugi sastanak interdisciplinarne teritorijalne radne skupine (TWG) za realizaciju pilota u Dubrovniku u sklopu projekta HERIT ADAPT. Na sastanku su sudjelovali predstavnici DURA-e, Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika, Dubrovačkih muzeja te Zavoda za obnovu Dubrovnika.

Glavna tema sastanka bio je nastavak provedbe pilot projekta u Dubrovnik, pri čemu su definirani sljedeći koraci za njegovu realizaciju. Posebno je istaknuto zadovoljstvo što će se u okviru projekta izraditi 3D model zgrade Kneževa dvora pomoću metode fotogrametrije, čime će ovaj povijesni spomenik dobiti svog digitalnog blizanca.

Projekt HERIT ADAPT ima za cilj razviti modele održivog turizma koji će prepoznati potrebe spomenika kulturne baštine za otpornost u uvjetima klimatskih promjena. Model će se implementirati u osam odabranih pilot područja diljem Euro-MED regije, među kojima su UNESCO-ve lokacije, kao i manje poznati spomenici, obalna i planinska područja. Knežev dvor u Dubrovniku jedan je od spomenika uključenih u ovaj važan projekt.

Ovaj sastanak predstavlja ključni korak u daljnjoj implementaciji projekta, koji će pridonijeti očuvanju kulturne baštine Dubrovnika te osigurati njegovu prilagodbu izazovima klimatskih promjena.

Opširnije o projektu pročitajte na LINKU.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan prvi partnerski sastanak projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Povodom obilježavanja Dana Europe održano predavanje za učenike Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik

Dura_user

Održan prvi sastanak radne skupine za realizaciju pilota u okviru projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Održan drugi projektni sastanak projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X