Dura
Novostislider

TESTEAT projekt – Eno-gastronomski dani

“Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova”

17. – 19. listopada 2025.

Dubrovačka razvojna agencija DURA u sklopu TESTEAT projekta najavljuje besplatne edukativne programe i radionice tijekom ovogodišnjeg Good Food festivala 2025. pod nazivom “Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova”.

U nastavku provjerite cjelokupni trodnevni program, a prijave su otvorene za besplatno sudjelovanje i degustaciju hrane i delikatesa koji će se pripraviti na događanjima.

PROGRAM

Petak, 17. listopada

10:00 – 12:00 Radionica za djecu: “Tradicionalne slastice prilagođene modernim prehrambenim potrebama”

Lokacija: DEŠA, Lazareti

Voditeljica radionice: nutricionistica Mirna Sentić (Nutrigurman)

                                   

13:00 – 15:00 Okrugli stol: „Hrana kao iskustvo i terapija

Lokacija: hotel Lero

Predavači: gastro stručnjak Josip Žuvela, nutricionistica Lucija Bakarić i liječnik pedijatar Zoran Krišto Legčević                         

*poveznica za prijavu: https://forms.fillout.com/t/d9szbZ4hS7us

 

18:00 – 20:30 Večera s poznatim chefom

Lokacija: vila Čingrija

Večeru pripremaju chef Damir Tomljanović s učenicima Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik

 

Subota, 18. listopada

10:00 – 12:00 Radionica za djecu: “Tradicionalne slastice prilagođene modernim prehrambenim potrebama”

Lokacija: DEŠA, Lazareti

Voditeljica radionice: nutricionistica Mirna Sentić (Nutrigurman)

*poveznica za prijavu: https://forms.fillout.com/t/aFMiQuVa7kus

 

17:00 – 20:30 Večera u ruralnom dijelu Dubrovnika

Lokacija: Agroturizam Laptalo (uz osiguran transfer iz Luke Gruž i povratak)

Večeru pripremaju učenici Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik uz nastavnika mentora Mija Marušića

*poveznica za prijavu: https://forms.fillout.com/t/9LmdGU7PPRus

                                  

Nedjelja, 19. listopada

10:00 – 12:00 Radionica za djecu: “Tradicionalne slastice prilagođene modernim prehrambenim potrebama”

Lokacija: DEŠA, Lazareti

Voditeljica radionice: nutricionistica Mirna Sentić (Nutrigurman)

*poveznica za prijavu: https://forms.fillout.com/t/gcceassX8rus

 

Glavni ciljevi projekta uključuju jačanje vještina sadašnjih i budućih profesionalaca u turizmu – učenika, studenata i zaposlenika (šefova kuhinja, konobara, destinacijskih menadžera, turističkih vodiča i dr.) te širenje znanja o lokalnom enogastronomskom nasljeđu, suvremenim prehrambenim trendovima, kao i prilikama koje nude održivi turizam, kružno gospodarstvo i digitalizacija.

 

Projekt TESTEAT financiran je sredstvima programa Interreg Italija- Hrvatska. Više informacija potražite na službenoj web stranici: https://www.italy-croatia.eu/web/testeat

Vezani članci

TESTEAT Projektni sastanak u Cividale del Friuli

Dura_user

Održan drugi sastanak s lokalnim eno-gastronomskim HUB-om na projektu TESTEAT

Dura_user

TESTEAT projekt: održan “Exchange kamp” u Trstu

Dura_user

Održan partnerski sastanak projekta TESTEAT u Dubrovniku

Dura_user

Održan kick-off sastanak projekta TESTEAT

Dura_user

TESTEAT (Interreg Italy – Croatia programme 2021. – 2027.)

Dura_user

Održan sastanak s lokalnim dionicima projekta TESTEAT

Dura_user

TESTEAT projekt: U Veneciji održan SAOR 2025 – slavlje venecijanske gastronomije i kulture

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X