Dura
Novosti

RAVNO – DVODNEVNI SAJAM POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA “Plodovi krša”

RAVNO – DVODNEVNI SAJAM POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA “Plodovi krša”
RAVNO - DVODNEVNI SAJAM POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA
U okviru projekta “AGROBIZNIS – oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji”, 09. i 10. lipnja 2017. u Ravnom, BiH, biti će održan dvodnevni sajam poljoprivrednih proizvoda pod nazivom “Plodovi krša”.

Kao i prošle godine u Dubrovniku, kada je 17. i 18. rujna održan sajam pod nazivom “Plodovi polja na rubu grada”, i ove godine će projektni tim iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske okupiti poljoprivredne proizvođače iz Hercegovine i ruralnih područja grada Dubrovnika i susjednih zajednica koji će zajedno prodavati svoje proizvode.

Sajam će biti održan u dvorištu ispred Lovačkog doma udruženja “Lisac” u Ravnom, a projektni tim poziva sve zainteresirane proizvođače da sudjeluju u ovom događaju.

Radno vrijeme sajma bit će od 09.00 – 18.00 sati oba dana, a organizator najavljuje i nastupe klape “Sunce” u petak, 09.06.2017., a dan kasnije i grupe “Kaše”.

Područje na kojem se implementira ovaj projekt pokriva dubrovačku regiju u Hrvatskoj i to je svjetski poznata turistička destinacija koja je proteklih godina malo ulagala u razvoj poljoprivrede.

S druge strane, projekt se implementira i u poljoprivredom području Hercegovine, susjedne regije u BiH, gdje se posebno ističe Popovo polje koje obiluje izuzetno kvalitetnim i tradicionalnim poljoprivrednim proizvodima, ali sa nedovoljnim pristupom tržištu te će podrška prekograničnom ruralnom razvoju i uspostavljanju ekonomskih odnosa između regija omogućiti da se ovi problemi ublaže.

Ovaj sajam jedna je od aktivnosti projekta “AGROBIZNIS – oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji” kojeg financira Europska unija kroz instrument za predpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina.

Vrijednost projekta je oko 350.000 eura, a period implementacije je dvije godine. U Republici Hrvatskoj aktivnosti vodi Grad Dubrovnik u partnerstvu sa Razvojnom agencijom grada Dubrovnika DURA, Informestom iz Italije, Kinookusom i Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

U Bosni i Hercegovini nositelj projekta je Općina Ravno, a partneri Okusi Hercegovinu i Oxfam uz stručnu pomoć Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Za sve dodatne informacije kontaktirati:

Marija Proleta, koordinatorica projekta za BiH, Općina Ravno.
E-mail: mara2706@gmail.com
Tel. 036/891-471
Više o projektu na: www.agrobizniscentar.com/bs/o-projektu/

Datum:
05.06.2017
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

POZIV POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA, UGOSTITELJIMA I HOTELIJERIMA

Dura

“MATCH MAKING” U SKLOPU PROJEKTA AGROBIZNIS

Dura

DUBROVAČKA REGIJA: Proizvođači na sajmu na Srđu predstavili autohtone proizvode

Dura

MATCH MAKING EVENTI U SKLOPU PROJEKTA AGROBIZNIS

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA AGROBIZNIS

Dura

“AGRIBUSINESS” – Završna tržnica poljoprivrednih proizvoda

Dura

DVODNEVNI SAJAM PLODOVI KRŠA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X