Dura
Novosti

BOGAT PROGRAM 5. DANA KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA

BOGAT PROGRAM 5. DANA KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA
BOGAT PROGRAM 5. DANA KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture RH, obrazovnim ustanovama, kulturnim institucijama, civilnim udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja rada od 14. do 16. studenog 2018. godine po peti put organizira „Dane kreativnih / kulturnih industrija Dubrovnik“ s ciljem poticanja udruživanja, umrežavanja, povezivanja i zajedničkog djelovanja kroz kreativan i inovativan pristup i razvoj novih ideja.

Cilj manifestacije je povezivanje i ispreplitanje raznih djelatnosti koje se lako mogu svesti pod nazivnik “kreativnih & kulturnih industrija” – grane koja iz godine u godinu u svijetu povećava značaj na ekonomskom planu i BDP-u mnogo država.

DKKI Dubrovnik 2018. na tragu javno – privatnog partnerstva Grada Dubrovnika i ostalih aktera objedinjuje i povezuje sve raspoložive snage te potencijale dubrovačke kreativne, kulturne i umjetničke scene – od arhitekture, dizajna, filma, glazbe, informacijsko – komunikacijskih tehnologija, kazališta, plesa i filma, do likovnih umjetnosti, fotografije, nakladništva, modnog dizajna, robotike, modelarastva, gastronomije, kulturnog turizma i muzejske djelatnosti.

„Dani kreativnih / kulturnih industrija 2018.“ godine predstavit će niz raznolikih sadržaja namijenjenih kako stručnim osobama tako i široj publici. Mnoštvo raznovrsnih događanja je planirano za petogodišnje jubilarno izdanje, a svakako vrijedi istaknuti radionice za one najmlađe u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, Platformom Hvar i festivalom Bloomsday Pula.

Također, 14.11. prije svečanog otvorenja građani će od 18:30h moći sudjelovati uz “šetnju s gradonačelnikom“ Matom Frankovićem koji će građane i sudionike provesti simboličnim mjestima Grada koji za njega imaju poveznicu s kulturom te kroz neposrednu formu istaknuti svoju viziju i ciljeve kulture / kreativnih industrija Grada Dubrovnika u narednim godinama.

Od panel rasprava ističu se one na temu “Uloga kreativnih / kulturnih industrija u popularizaciji nematerijalne baštine”, radionica i predavanja o crowdfundingu te već tradicionalna suradnja s Vukovarom koja se ove godine dotiče prepoznatljivih simbola Vukovarskog vodotornja & Muzeja vučedolske kulture.

Bit će prilike i za ples uz suradnju s Ritmo de Salsa Dubrovnik i skupinom Convivo,a u glazbenom dijelu svirat će bandovi Embassy 516 & Rolo. Ne smijemo izostaviti izložbenu suradnju s Galerijom Flora / članovima HDLU koja će se otvoriti u Luži zajedno sa službenim početkom manifestacije 14.11. u večernjim satima.

Veliko finale DKKI je rezervirano za Pecha Kucha “art of your mind” prezentacije koje će ugostiti niz kreativaca (16.11. u Lazaretima; voditelj: Frano Ridjan). Nakon toga slijedi veliki 50’s retro party zatvaranja u suradnji s urednicima studentskog radija UNIDU. 

Za kraj vrijedi istaknuti kako je prilikom osnivanja manifestacije, već prve godine održavanja „DKKI Dubrovnik 2014“ osvojena prestižna nagrada u kategoriji „Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave“ na Danima kreativnosti i inovativnosti u organizaciji udruge MRAK (Mreže za razvoj i kreativnost).

Ulaz na sva događanja je slobodan!

Bogati program možete vidjeti ovdje.

Datum:
07.11.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

FILM UDRUGE LUŽA U SKLOPU DKKI-a

Dura

Tri radionice i film oduševio je publiku DKKI-a

Dura_user

DANI KREATIVNOSTI U DUBROVNIKU

Dura

USKORO DANI KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA 2018.

Dura

OTVORENI 7. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

“DKKI DUBROVNIK 2014” OSVOJIO NAGRADU

Dura

DKKI 2016

Dura

Otvoreni 10. Dani kreativnih i kulturnih industrija, bogat program je pred nama

Dura_user

Završeni „Dani kulturnih/kreativnih industrija Dubrovnik“

Dura

Uz praizvedbu skladbe “Adio pameti” i izložbu koja prikazuje aktere legendarne Malnarove “Noćne more” otvoreni osmi Dani kulturnih i kreativnih industrija

Dura_user

USPJEŠNO ZAVRŠENI 6. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK 2019

Dura

6. DANI KREATIVNIH/ KULTURNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK 2019

Dura

Poziv svim zainteresiranim građanima na osme Dane kreativnih/kulturnih industrija

Dura_user

KONAČNI REZULTATI – DKKI 2019 – JAVNI POZIV

Dura

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE AKTIVNOSTI U SKLOPU MANIFESTACIJE “DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA” ZA 2019. GODINU

Dura

PREDSTAVLJENI 6. DANI KREATIVNIH KULTURNIH INDUSTRIJA U DURA-I

Dura

Uskoro započinje osma po redu manifestacija Dani kreativnih kulturnih industrija Dubrovnik 2021

Dura_user

MANIFESTACIJA KOJU VRIJEDI DOĆI POGLEDATI – 5. DKKI 2018

Dura

HKKKI dogovorio suradnju s Ekonomskim institutom

Dura

ZAVRŠENI 7. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

USKORO “DANI KREATIVNIH KULTURNIH INDUSTIJA”

Dura

„Dani kulturnih/kreativnih industrija Dubrovnik“

Dura

USKORO SEDMI DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

Završni događaj 10. jubilarnih DKKI – otvaranje izložbe akademske slikarice Iris Lobaš Kukavičić

Dura_user

DKKI 2016

Dura

DANI KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA 2015.

Dura

7. Dani kreativnih i kulturnih industrija: BOGAT PROGRAM DRUGOG DANA

Dura

ZAVRŠENI „4. DANI KULTURNIH/KREATIVNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK“

Dura

“recikliranART”

Dura

POZIV NA RADIONICU “CROWDFUNDING”

Dura

POZIV ZA OTVARANJE JUBILARNIH 5.DKKI 2018

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X