Dura
Novosti

DANI KREATIVNOSTI U DUBROVNIKU

DANI KREATIVNOSTI U DUBROVNIKU
DANI KREATIVNOSTI U DUBROVNIKU

Andrea Novaković, direktorica DURA-e, Svjetlana Šimunović, koordinatorica projekta i Ana Hilje Čagalj, pročelnica UO za kulturu i baštinu održale su sastanak s predstavnicima kreativnih/kulturnih djelatnosti, 20. kolovoza 2014 u prostorijama Razvojne agencije grada Dubrovnika. Tema sastanka je bila organizacija „Dana kreativnih/kulturnih industrija” koji će se održati od 03. do 05.studenog 2014. godine.

 

„Dani kreativnih/kulturnih industrija” su zamišljeni kao dvodnevna manifestacija koja bi objedinila sve raspoložive snage dubrovačke “kreativne scene” (arhitektura, dizajn, film, glazba, informacijsko-komunikacijske tehnologije, kazalište I ples, likovna umjetnost, fotografija I nakladništvo) te time postala jedinstvena manifestacija takvog karaktera na području Grada Dubrovnika.

 

Ciljevi koji se žele postići poticanjem razvoja kulturnih i kreativnih industrija su: organizacija i stvaranje prostornih preduvjeta za djelovanje i prezentaciju rada kulturnih i kreativnih industrija, zapošljavanje, vidljivost grada (kulturne/kreativne industrije imaju potencijal profiliranja gradova) te urbani razvoj (kulturne/kreativne industrije su se pokazale kao pioniri često revitalizirajući pojedine gradske četvrti koje su bile u lošem stanju).

 

“Dani kulturnih/kreativnih industrija” uključuju više raznovrsnih kulturno-javnih sadržaja kvalitetnog tipa namijenjenih kako osobama iz struke tako i najširoj publici. Riječ je o izložbama, koncertima, tribinama, okruglim stolovima, predstavama i projekcijama. Cilj je da ovo kulturno događanje ima i edukativni karakter, stoga se planiraju organizirati radionice i predavanja eminentnih stručnjaka s područja kreativne/kulturne industrije. Putem ove manifestacije također bi osigurali bolje povezivanje ponude vještina i potražnje tržišta rada, partnerstva umjetničkih škola, sveučilišta i tvrtki, te omogućili bolju promociju umjetnika I kulturnih djelatnika na širem području RH i inozemstva.

 

Događanje se organizira s ciljem podizanja svijesti o važnosti stvaranja kreativnih/kulturnih klastera te potaknuti kreativne pojedince da razvijaju nove ideje i poruke kojim će djelovati na društveno umrežavanje i razmjenu iskustva te time doprinijeti transformaciji gospodarstva kroz primjenu užih specijalnosti.

 

U posljednjih nekoliko godina u Europskoj uniji raste svijest o važnosti kulturnih/kreativnih industrija. Osim što su pokretači kulturne raznolikosti u Europi, te su industrije jedan od najdinamičnijih gospodarskih sektora Europe. One zapošljavaju milijune ljudi diljem EU-27, zauzimaju značajan udio EU BDP-a te rastu brže od ostatka ekonomije.

 

Također, jedan od vrlo bitnih elemenata u razvoju kreativnih industrija je stvaranje klastera. Međunarodno iskustvo pokazuje da kreativne industrije profitiraju kad su međusobno prostorno povezane i umrežene.

 

 

Datum:
21.08.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PREDSTAVLJENI 6. DANI KREATIVNIH KULTURNIH INDUSTRIJA U DURA-I

Dura

USKORO DANI KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA 2018.

Dura

Otvoreni 10. Dani kreativnih i kulturnih industrija, bogat program je pred nama

Dura_user

BOGAT PROGRAM 5. DANA KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

DKKI 2016

Dura

KONAČNI REZULTATI – DKKI 2019 – JAVNI POZIV

Dura

USPJEŠNO ZAVRŠENI 6. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK 2019

Dura

OTVORENI 7. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

Uskoro započinje osma po redu manifestacija Dani kreativnih kulturnih industrija Dubrovnik 2021

Dura_user

Tri radionice i film oduševio je publiku DKKI-a

Dura_user

MANIFESTACIJA KOJU VRIJEDI DOĆI POGLEDATI – 5. DKKI 2018

Dura

DANI KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA 2015.

Dura

6. DANI KREATIVNIH/ KULTURNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK 2019

Dura

Uz praizvedbu skladbe “Adio pameti” i izložbu koja prikazuje aktere legendarne Malnarove “Noćne more” otvoreni osmi Dani kulturnih i kreativnih industrija

Dura_user

POZIV NA RADIONICU “CROWDFUNDING”

Dura

USKORO “DANI KREATIVNIH KULTURNIH INDUSTIJA”

Dura

USKORO SEDMI DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

“DKKI DUBROVNIK 2014” OSVOJIO NAGRADU

Dura

ZAVRŠENI 7. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

“recikliranART”

Dura

Poziv svim zainteresiranim građanima na osme Dane kreativnih/kulturnih industrija

Dura_user

Završeni „Dani kulturnih/kreativnih industrija Dubrovnik“

Dura

DKKI 2016

Dura

Završni događaj 10. jubilarnih DKKI – otvaranje izložbe akademske slikarice Iris Lobaš Kukavičić

Dura_user

POZIV ZA OTVARANJE JUBILARNIH 5.DKKI 2018

Dura

7. Dani kreativnih i kulturnih industrija: BOGAT PROGRAM DRUGOG DANA

Dura

„Dani kulturnih/kreativnih industrija Dubrovnik“

Dura

FILM UDRUGE LUŽA U SKLOPU DKKI-a

Dura

ZAVRŠENI „4. DANI KULTURNIH/KREATIVNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK“

Dura

HKKKI dogovorio suradnju s Ekonomskim institutom

Dura

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE AKTIVNOSTI U SKLOPU MANIFESTACIJE “DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA” ZA 2019. GODINU

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X