Dura
Novosti

OTVORENI 7. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

OTVORENI 7. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA
OTVORENI 7. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

dkki_003
dkki_004
dkki_005
dkki_006
dkki_002
dkki_007
dkki_008
dkki_009
dkki_010
dkki_011
dkki_012


U četvrtak, 26. studenoga u Lazaretima, kreativnoj četvrti Grada Dubrovnika s početkom u 18:30 sati svečano su otvoreni 7. Dani kreativnih i kulturnih industrija.

Direktorica DURA-e Ana Marija Pilato Krile ovom prilikom je pozdravila sve prisutne i istaknula kako kreativne i kulturne industrije čine 7% svjetskog BDP-a, dok je u Hrvatskoj taj postotak na 2,3%. Također je napomenula kako su kulturno i umjetničko stvaralaštvo duboko ukorijenjeni u tradiciju Dubrovnika, a u suvremenim vremenima su to još turizam i obrazovanje. Kazala je kako DURA uz potporu i financiranje Grada Dubrovnika te uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i medija nastavlja poticati ovaj sektor.

Prisutnima se obratila i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić ispred Grada Dubrovnika te zahvalila svima koji su dali svoj doprinos kako bi se i ovogodišnji program DKKI ostvario. Centralno događanje otvorenja bila je izložba fotografija “Put naš svagdašnji” autora Darija Bajurina koje su svi prisutni imali prilike pogledati.

Prvi dan manifestacije DKKI započeo je zapravo već u 9:00 sati ujutro Znanstveno – umjetničkim projektom „RecikliranART“ Iris Lobaš Kukavičić i Margarite Bago koji je zamišljen kao interdisciplinarni projekt, koji bi kroz proces identifikacije i tehnološke zahvate na drvenim elementima, reciklažu odbačenog drvnog materijala u svrhu očuvanja okoliša i umjetničko oblikovanje, povezao biotehničko područje znanosti s područjem vizualne kulture i likovne umjetnosti. Realizacija projekta zamišljena je kroz grupni rad studenata Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku.

Program se nastavio u 12:00 na Velikoj taraci Umjetničke galerije Dubrovnik u podne s Okruglim stolom  pod nazivom “Kultura u virtualnom svijetu” koji je moderirala Jelena Tamindžija. Okrugli stol iznjedrio je niz zaključaka o načinu funkcioniranja kulture na online platformama, ali i pozitivnim i negativnim aspektima ovakvog načina djelovanja. Ključni termini poput veće pažnje edukaciji korisnika koji će kasnije postati i stvarna publika, interdisciplinarni pristup razumijevanju muzejske građe i samih poslanja kulturnih ustanova, odgoj mlađe publike i usađivanje vrijednosti i shvaćanja  apstraktno usmjerenih principa javnog prostora, klasične glazbe ili suvremene umjetnosti te naglasak na važnost doživljaja prilikom fizičkog ostvarenja umjetničkog djelovanja bili su okosnica diskusije koju su vodili Ivica Kipre iz Dubrovačkih muzeja, Renata Roman Dobroslavić i Damir Butigan iz Dubrovačkog simfonijskog rokestra, Jasmina Runje iz doma Marina Držića, Iva Knego Šoletić i Tomi Šoletić iz platforma Grada gladan, Magdalena Prkut iz Umjetničke galerije Dubrovnik te Antonija Radonić Rusković iz Muzeji i galerie Konavala.

U 14:00 sati u Lazaretima je održana Radionica jazz glazbe „Modalni mostovi“ koju su vodili Ivan Bonačić (saksofon, flauta), Viktor Lipić (klavijature), i Alan Polzer (bubnjevi, udaraljke) a prvi dan DKKI je završio s premijerom predstave „Jugo“ Teatra Lero. Predstava je također na rasporedu danas, 27. studenoga s početkom u 19:00 sati u Lazaretima.

Od 2014. godine Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture i pojedincima i udrugama iz kulturnog i kreativnog sektora tijekom mjeseca studenog već sedam godina organizira „Dane kulturnih/kreativnih industrija Dubrovnik“. Cilj organiziranja ove manifestacije je poticanje udruživanja, umrežavanja, povezivanja i zajedničkog djelovanja svih sudionika javnog života naše zajednice kroz kreativan i inovativan pristup te razvoja novih ideja i proizvoda.

DURA je od 12. lipnja 2014. godine članica Udruge „Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija“ a ovo događanje je pokazalo, uz veliki interes javnosti, da održavanje ovakvih događanja može doprinijeti djelovanju i prezentaciji rada kulturnih i kreativnih industrija i urbanom razvoju Grada. Također potiče kreativne pojedince da razvijaju nove ideje i poruke kojim će djelovati na društveno umrežavanje i razmjenu iskustva te time doprinijeti razvoju poduzetništva kreativnih industrija.

*Sva događanja se organiziraju u skladu s trenutno važećim epidemiološkim preporukama HZJZ.

*Obzirom na ograničeni broj posjetitelja, dolazak je potrebno najaviti na + 385 99 5200 046 ili na mail: [email protected] 

*Ulaz na sva događanja je slobodan. U slučaju nepredviđenih događanja organizatori zadržavaju pravo izmjene programa.

Datum:
26.11.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

“DKKI DUBROVNIK 2014” OSVOJIO NAGRADU

Dura

ZAVRŠENI „4. DANI KULTURNIH/KREATIVNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK“

Dura

Uz praizvedbu skladbe “Adio pameti” i izložbu koja prikazuje aktere legendarne Malnarove “Noćne more” otvoreni osmi Dani kulturnih i kreativnih industrija

Dura_user

POZIV NA RADIONICU “CROWDFUNDING”

Dura

DKKI 2016

Dura

Tri radionice i film oduševio je publiku DKKI-a

Dura_user

ZAVRŠENI 7. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

POZIV ZA OTVARANJE JUBILARNIH 5.DKKI 2018

Dura

USKORO “DANI KREATIVNIH KULTURNIH INDUSTIJA”

Dura

DANI KREATIVNOSTI U DUBROVNIKU

Dura

HKKKI dogovorio suradnju s Ekonomskim institutom

Dura

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE AKTIVNOSTI U SKLOPU MANIFESTACIJE “DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA” ZA 2019. GODINU

Dura

FILM UDRUGE LUŽA U SKLOPU DKKI-a

Dura

„Dani kulturnih/kreativnih industrija Dubrovnik“

Dura

KONAČNI REZULTATI – DKKI 2019 – JAVNI POZIV

Dura

6. DANI KREATIVNIH/ KULTURNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK 2019

Dura

7. Dani kreativnih i kulturnih industrija: BOGAT PROGRAM DRUGOG DANA

Dura

Završni događaj 10. jubilarnih DKKI – otvaranje izložbe akademske slikarice Iris Lobaš Kukavičić

Dura_user

MANIFESTACIJA KOJU VRIJEDI DOĆI POGLEDATI – 5. DKKI 2018

Dura

USKORO SEDMI DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

“recikliranART”

Dura

Uskoro započinje osma po redu manifestacija Dani kreativnih kulturnih industrija Dubrovnik 2021

Dura_user

Otvoreni 10. Dani kreativnih i kulturnih industrija, bogat program je pred nama

Dura_user

USPJEŠNO ZAVRŠENI 6. DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK 2019

Dura

PREDSTAVLJENI 6. DANI KREATIVNIH KULTURNIH INDUSTRIJA U DURA-I

Dura

DKKI 2016

Dura

Završeni „Dani kulturnih/kreativnih industrija Dubrovnik“

Dura

Poziv svim zainteresiranim građanima na osme Dane kreativnih/kulturnih industrija

Dura_user

BOGAT PROGRAM 5. DANA KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA

Dura

DANI KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA 2015.

Dura

USKORO DANI KREATIVNIH/KULTURNIH INDUSTRIJA 2018.

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X