Dura
Novosti

DURA DOMAĆIN TRANSNACIONALNOG SASTANKA PROJEKTA ACTive NGO’s

DURA DOMAĆIN TRANSNACIONALNOG SASTANKA PROJEKTA ACTive NGO’s
DURA DOMAĆIN TRANSNACIONALNOG SASTANKA PROJEKTA ACTive NGO's

Sastanak partnera u sklopu projekta ACTive NGO’s održao se 29. i 30.5. 2019. u Dubrovniku na kojem su se okupili svi uključeni partneri i djelatnica DURA-e Jelena Brbora. Tema transnacionalnog sastanka bili su programi financiranja, ekonomska održivost te prostori za udruge. Pitanja kojima su se partneri na sastanku bavili zajedno s URBACT-ovim stručnjacima, Danielom Patti i Levente Polyak tiču se alternativnih i inovativnih načina financiranja obnove i održavanja prostora koje koriste udruge, načina na koje u financiranje i upravljanje možemo uključiti lokalnu zajednicu te alternativnih načina financiranja rada udruga s ciljem postizanja ekonomske održivosti.

Partnerima su se, u dogovoru s članovima lokalne radne skupine, prezentirali dijelovi projekta Kreativna četvrt Lazareti, ‘crowdfunding’ inicijativa proizašlu iz projekta UniActive, iskustvo korisnika Lazareta u korištenju prostora i izvora financiranja, projekt Suzy – Deša Dubrovnik, primjer prostora za mlade u Gružu (bazen), projekt Mjesto zajednice i projekt participativno budžetiranje.

Grad Dubrovnik se u sklopu projekta bavi jačanjem suradnje između organizacija civilnog društva okupljenih oko prostora Lazareti, prostora za Centar za mlade te budućeg društveno – kulturno centra u ljetnikovcu Gučetić. Do sada su u sklopu projekta održana 4 sastanka radne skupine, 2 člana radne skupine iz udruge AVCD i Centra za karijere mladih, 4 otputovali su na studijsku posjetu u Santa Polu na razmjenu znanja te se u sklopu projekta organizirao i okrugli stol 30.4.2019. na temu rada i ponovnog osnivanja Vijeća civilnog društva. Temeljem zaključka okruglog stola raspisat će se i Poziv za novi saziv Vijeća.

Projekt ACTIVE NGO’S sufinanciran je iz Europskog regionalnog razvojnog fonda u okviru URBACT III Operativnog Programa (85%) i DURA-e (15%).

Cjelokupni budžet projekta je EUR 541 955,53, a budžet DURE je EUR 73 401,04 .

Šest europskih gradova uključilo se krajem 2018. godine u projekt ACTive NGO’s – “NGO house kao ključni element i platforma za suradnju organizacija civilnog društva i javne uprave” koji će trajati dvije godine, a fokusirat će se na razmjenu znanja i iskustava. Riga (Latvia), kao glavni partner projekta surađivat će kroz projekt s pet europskih gradova – Syracuse (Italija), Santa Pola (Španjolska), Dubrovnik (Hrvatska) – DURA, Espoo (Finska) and Brighton (Velika Britanija).

U 2017. godini Riga NGO House u Rigi definirana je kao primjer dobre prakse od strane URBACT programa kao učinkovita potporna institucija za organizacije civilnog društva. Zahvaljujući tome postala je nositelj projekta u sklopu kojeg dijeli svoje pozitivno iskustvo.

Umrežavanje, razmjena iskustva i dijeljenje znanja na lokalnoj i na međunarodnoj razini temeljne su aktivnosti URBACT programa. Transnacionalne razmjene i seminari glavne su aktivnosti projekta, a usmjerene su na teme važne gradovima i organizacijama civilnog društva.

Datum:
04.06.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Centar za mlade otvorio je vrata svog novog prostora!

Dura

Prvi koraci i projekti suradnje se događaju: izložba „Quarantine“ u Lazaretima

Dura

„Active NGOs“ projekt: organizirana dvodnevna radionica strateškog planiranja za organizacije Centra za mlade Dubrovnik

Dura

ACTIVE NGO´s sastanak

Dura

Dubrovački tim „Active NGOs“ projekta na URBACT Infodanu „Kako usvojiti dobre prakse“

Dura

ZAVRŠNO LOKALNO DOGAĐANJE URBACT PROJEKTA “ACTIVE NGOS” – OKRUGLI STOL „CIVILNO DRUŠTVO I GRAD: (JUČER), DANAS, SUTRA)

Dura_user

“KAKO USVOJITI DOBRE URBANE PRAKSE?”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X