Dura
Novosti

DURA DOMAĆIN TRANSNACIONALNOG SASTANKA PROJEKTA ACTive NGO’s

DURA DOMAĆIN TRANSNACIONALNOG SASTANKA PROJEKTA ACTive NGO’s
DURA DOMAĆIN TRANSNACIONALNOG SASTANKA PROJEKTA ACTive NGO's

Sastanak partnera u sklopu projekta ACTive NGO’s održao se 29. i 30.5. 2019. u Dubrovniku na kojem su se okupili svi uključeni partneri i djelatnica DURA-e Jelena Brbora. Tema transnacionalnog sastanka bili su programi financiranja, ekonomska održivost te prostori za udruge. Pitanja kojima su se partneri na sastanku bavili zajedno s URBACT-ovim stručnjacima, Danielom Patti i Levente Polyak tiču se alternativnih i inovativnih načina financiranja obnove i održavanja prostora koje koriste udruge, načina na koje u financiranje i upravljanje možemo uključiti lokalnu zajednicu te alternativnih načina financiranja rada udruga s ciljem postizanja ekonomske održivosti.

Partnerima su se, u dogovoru s članovima lokalne radne skupine, prezentirali dijelovi projekta Kreativna četvrt Lazareti, ‘crowdfunding’ inicijativa proizašlu iz projekta UniActive, iskustvo korisnika Lazareta u korištenju prostora i izvora financiranja, projekt Suzy – Deša Dubrovnik, primjer prostora za mlade u Gružu (bazen), projekt Mjesto zajednice i projekt participativno budžetiranje.

Grad Dubrovnik se u sklopu projekta bavi jačanjem suradnje između organizacija civilnog društva okupljenih oko prostora Lazareti, prostora za Centar za mlade te budućeg društveno – kulturno centra u ljetnikovcu Gučetić. Do sada su u sklopu projekta održana 4 sastanka radne skupine, 2 člana radne skupine iz udruge AVCD i Centra za karijere mladih, 4 otputovali su na studijsku posjetu u Santa Polu na razmjenu znanja te se u sklopu projekta organizirao i okrugli stol 30.4.2019. na temu rada i ponovnog osnivanja Vijeća civilnog društva. Temeljem zaključka okruglog stola raspisat će se i Poziv za novi saziv Vijeća.

Projekt ACTIVE NGO’S sufinanciran je iz Europskog regionalnog razvojnog fonda u okviru URBACT III Operativnog Programa (85%) i DURA-e (15%).

Cjelokupni budžet projekta je EUR 541 955,53, a budžet DURE je EUR 73 401,04 .

Šest europskih gradova uključilo se krajem 2018. godine u projekt ACTive NGO’s – “NGO house kao ključni element i platforma za suradnju organizacija civilnog društva i javne uprave” koji će trajati dvije godine, a fokusirat će se na razmjenu znanja i iskustava. Riga (Latvia), kao glavni partner projekta surađivat će kroz projekt s pet europskih gradova – Syracuse (Italija), Santa Pola (Španjolska), Dubrovnik (Hrvatska) – DURA, Espoo (Finska) and Brighton (Velika Britanija).

U 2017. godini Riga NGO House u Rigi definirana je kao primjer dobre prakse od strane URBACT programa kao učinkovita potporna institucija za organizacije civilnog društva. Zahvaljujući tome postala je nositelj projekta u sklopu kojeg dijeli svoje pozitivno iskustvo.

Umrežavanje, razmjena iskustva i dijeljenje znanja na lokalnoj i na međunarodnoj razini temeljne su aktivnosti URBACT programa. Transnacionalne razmjene i seminari glavne su aktivnosti projekta, a usmjerene su na teme važne gradovima i organizacijama civilnog društva.

Datum:
04.06.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Centar za mlade otvorio je vrata svog novog prostora!

Dura

Dubrovački tim „Active NGOs“ projekta na URBACT Infodanu „Kako usvojiti dobre prakse“

Dura

“KAKO USVOJITI DOBRE URBANE PRAKSE?”

Dura

„Active NGOs“ projekt: organizirana dvodnevna radionica strateškog planiranja za organizacije Centra za mlade Dubrovnik

Dura

Prvi koraci i projekti suradnje se događaju: izložba „Quarantine“ u Lazaretima

Dura

ZAVRŠNO LOKALNO DOGAĐANJE URBACT PROJEKTA “ACTIVE NGOS” – OKRUGLI STOL „CIVILNO DRUŠTVO I GRAD: (JUČER), DANAS, SUTRA)

Dura_user

ACTIVE NGO´s sastanak

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X