Dura
Novosti

Prvi koraci i projekti suradnje se događaju: izložba „Quarantine“ u Lazaretima

Prvi koraci i projekti suradnje se događaju: izložba „Quarantine“ u Lazaretima

URBACT-ov projekt „Active NGOs“ u Dubrovniku je započeo s idejom poboljšanja komunikacije i suradnje između raznih javnih i civilnih aktera koji se bave javno-civilnim partnerstima i sudioničkim upravljanjem, osobito u formi kulturnih i društvenih centara. Jedan od ciljeva bio je poboljšati komunikaciju i suradnju između Platforme za Lazarete te Centra za mlade Dubrovnik. Takva suradnja dogodila se početkom rujna 2020. godine.

Od 9. do 13. rujna 2020. Art radionica Lazareti (Platforma za Lazarete) ugostila je izložbu „Quarantine“, izložbu radova produciranih u sklopu mreže EMAP – European Media Art Platform. Navedena izložba predstavlja KONTEJNER-ovu selekciju radova nastalih od 2018. godine do danas te je ostvarena u partnerstvu s UR Institutom (Centar za mlade Dubrovnik). Dodatnu tehnička i video podrška pružili su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Udruga za promicanje medijske kulture Luža (također iz Centra za mlade).

EMAP je mreža 11 europskih kulturnih institucija i medijskih umjetničkih organizacija koje godišnje dodjeljuju potpore za produkciju radova europskim umjetnicima u usponu. Radovi su se bavi vrlo interesantnim i neobičnim temama – kibernetikom i prirodnim znanostima koje su konceptualizirale krhki balans kohabitacije živih bića na Zemlji. Temeljeni na najnovijim znanstvenim istraživanjima i zamišljanjima posthumane subjektivnosti, radovi su se bavili fenomenima kao što su zagađenje, komunikacija među vrstama, klimatske promjene, postljudsko tijelo i antropocen. Odabrani umjetnici kreirali su na taj način svoje vizije i narative, koji integriraju davno odspojene pojmove ljudskog i prirode.

Izabrani umjetnici i radovi su bili: Anna Dumitriu i Alex May (UK); Archaeabot, Daniela Mitterberger i Tiziano Derme (MAEID Büro für Architektur und transmediale Kunst) (AT): Oko Drugoga III “O cvijeću”, Kat Austen (UK/DE): Neznanac drveću, Quimera Rosa (ES/AR/FR): Trans*Plant:  putovanje OnkoMiša ™, Robertina Šebjanič (SI) & Gjino Šutić (HR): aqua_forensic, Taavi Suisalu (EE): U iščekivanju svjetla. Kustosice su bile Olga Majcen Linn i Tereza Teklić from KONTEJNER.

Fotografije preuzete s izvora:

Dubrovniknet portal: https://bit.ly/3jdM3Mx
Libero Portal: https://bit.ly/3j6wWEA
Informadur: https://bit.ly/308qJjY
…gdje možete vidjeti ostatak ove zanimljive izložbe!

Petra Marčinko
Dubrovnik ULG koordinatorica

Prvi koraci i projekti suradnje se događaju: izložba „Quarantine“ u Lazaretima
Datum:
16.09.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

„Active NGOs“ projekt: organizirana dvodnevna radionica strateškog planiranja za organizacije Centra za mlade Dubrovnik

Dura

“KAKO USVOJITI DOBRE URBANE PRAKSE?”

Dura

Dubrovački tim „Active NGOs“ projekta na URBACT Infodanu „Kako usvojiti dobre prakse“

Dura

DURA DOMAĆIN TRANSNACIONALNOG SASTANKA PROJEKTA ACTive NGO’s

Dura

ZAVRŠNO LOKALNO DOGAĐANJE URBACT PROJEKTA “ACTIVE NGOS” – OKRUGLI STOL „CIVILNO DRUŠTVO I GRAD: (JUČER), DANAS, SUTRA)

Dura_user

ACTIVE NGO´s sastanak

Dura

Centar za mlade otvorio je vrata svog novog prostora!

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X