Dura
Novosti

DURA U POSJETU CENTRU ZA MLADE DUBROVNIK – USUSRET PODUZETNIČKOM TRENING PROJEKTA EPIC

DURA U POSJETU CENTRU ZA MLADE DUBROVNIK – USUSRET PODUZETNIČKOM TRENING PROJEKTA EPIC
DURA U POSJETU CENTRU ZA MLADE DUBROVNIK – USUSRET PODUZETNIČKOM TRENING PROJEKTA EPIC

Dubrovačka razvojna agencija DURA se sastala s predstavnicima udruga okupljenim u Centru za mlade Dubrovnik na temu nadolazećih aktivnosti projekta EPIC for Youth.

DURA kao jedan od partnera provodi projekt EPIC For Youth koji je financiran sredstvima iz programa Erasmus+. Projekt se približava završnoj fazi u kojoj je planiran petodnevni trening na kojem će šest sudionika iz Dubrovnika imati priliku zajedničkim snagama osmisliti održivu poslovnu ideju u pop kulturi, napisati poslovni plan te svoju ideju predstaviti ostalim sudionicima iz partnerskih zemalja. Osim poduzetništva, ovaj trening ima i drugu vrlo važnu dimenziju, a to je pop kultura.

Popularna (pop) kultura definirana je u početnoj fazi projekta i to kao opća kultura društva koja uključuje zabavu, modu, sport, tehnologiju, rječnik i masovne medije te obuhvaća ukuse, običaje i ponašanja velikog dijela javnosti u određenom trenutku. Dodana vrijednost pop kulture za sve osobe koje se bave radom s mladima je u tome što može poticati i razvijati veze između ljudi različitog porijekla na temelju zajedničkih interesa. Pop kultura može pomoći u rušenju društvenih barijera i potaknuti mlade na uključivanje. Popularnost TV serijala kao što su Igre prijestolja, DC i Marvelovi stripovi, računalne igre poput Fortnite-a ili Minecraft-a nude bezbroj poduzetničkih mogućnosti za mlade.

Trening će se održati od 2. do 6. studenog 2020. kada će tri mentora i tri mlada polaznika, uz online podršku i razmjenu ideja i znanja sa sudionicima iz drugih projektnih zemalja (UK, Irska, Poljska, Malta), osmisliti poslovnu ideju u pop kulturi i razraditi je u okviru poslovnog plana. Rezultate treninga sudionici će imati priliku predstaviti svojim europskim kolegama na zadnji dan treninga, ali i prilikom nadolazećeg Multiplier eventa na kojem je planirano predstavljanje projektnih postignuća, a koji će se zbog situacije s Covidom 19 održati u online izdanju.

Datum:
25.09.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EPIC FOR YOUTH – ODRŽAN PETODNEVNI ONLINE TRENING PODUZETNIŠTVA U POP KULTURI

Dura

EPIC for Youth – poticaj poduzetništvu u pop kulturi

Dura

DURA-INA SURADNJA S DEŠA-OM NA PROJEKTU EPIC FOR YOUTH

Dura

EPIC INTERVJU – Dominik Matijaš i Dario Marlais

Dura2021

ODRŽAN TREĆI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA EPIC

Dura

POZIV NA BESPLATNE RADIONICE O PODUZETNIŠTVU U POP KULTURI

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA EPIC

Dura

EPIC – (ENTREPRENEURIAL OPPORTUNITIES WITHIN POPULAR CULTURE) Opportunities for Youth

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X