Dura
Novosti

EPIC FOR YOUTH – ODRŽAN PETODNEVNI ONLINE TRENING PODUZETNIŠTVA U POP KULTURI

EPIC FOR YOUTH – ODRŽAN PETODNEVNI ONLINE TRENING PODUZETNIŠTVA U POP KULTURI
EPIC FOR YOUTH - ODRŽAN PETODNEVNI ONLINE TRENING PODUZETNIŠTVA U POP KULTURI

Edukativni tjedan projekta EPIC for Youth protekao je vrlo uspješno. Nešto više od 35 sudionika iz 5 zemalja projektnih partnera na projektu EPIC okupilo se na petodnevnoj radionici održanoj u virtualnom obliku. Jedno od predavanja održala je i DURA-ina stručna suradnica Kristina N. Vujanović, i to o načinima financiranja za poduzetnike, posebno o sve popularnijem crowdfundingu. Osim predavanja na teme iz poduzetništva i prilika koje za poduzetnike pruža popularna kultura, svoja poduzetnička iskustva kao i doticaje s pop kulturom, ispričali su mladi poduzetnici među kojima su i Dubrovčani Ksenija i Anđela Matić, vlasnice Event Lab agencije za organizaciju događaja te Žarko Dragojević kao uspješni skladatelj, glazbeni producent i glazbenik.

Za potrebe ovog treninga DURA je okupila tim mentora koji su mlade sudionike usmjerili u kreiranju vlastite poduzetničke ideje temeljene na popularnoj kulturi. Ulogu mentora ovom prilikom preuzeli su Romana Tomić iz Udruge DEŠA, DURA-ina Viša stručna suradnica za poduzetništvo Marijana Puljas te već spomenuti poduzetnici Anđela i Ksenija Matić te Žarko Dragojević.

Od ukupno šest razrađenih poslovnih ideja temeljenih na pop kulturi iz pet europskih projektnih zemalja – UK, Republike Irske, Poljske, Malte i Hrvatske, uvjerljivu pobjedu odnijeli su Dominik Matijaš i Dario Marlais, mladi sudionici iz Dubrovnika s idejom „Superhero Gym“.

 

Ovaj petodnevni trening dio je projekta EPIC Opportunities for Youth koji je financiran iz programa Erasmus+, a kojeg u Dubrovniku provodi Dubrovačka razvojna agencija DURA. Cilj ovog projekta je u pet dana treninga osposobiti prvu skupinu mladih da razviju svoje poduzetničke vještine i izrade svoj prvi poslovni plan, te da uspješno pretvore vlastite ideje u praksu na temelju mogućnosti koje nudi široko područje popularne kulture i turizma.

Datum:
09.11.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EPIC INTERVJU – Dominik Matijaš i Dario Marlais

Dura2021

EPIC – (ENTREPRENEURIAL OPPORTUNITIES WITHIN POPULAR CULTURE) Opportunities for Youth

Dura

ODRŽAN TREĆI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA EPIC

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA EPIC

Dura

DURA U POSJETU CENTRU ZA MLADE DUBROVNIK – USUSRET PODUZETNIČKOM TRENING PROJEKTA EPIC

Dura

DURA-INA SURADNJA S DEŠA-OM NA PROJEKTU EPIC FOR YOUTH

Dura

POZIV NA BESPLATNE RADIONICE O PODUZETNIŠTVU U POP KULTURI

Dura

EPIC for Youth – poticaj poduzetništvu u pop kulturi

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X