Dura
Novosti

PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA (PB) PONOVNO KREĆE U OSNOVNIM ŠKOLAMA

PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA (PB) PONOVNO KREĆE U OSNOVNIM ŠKOLAMA
PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA (PB) PONOVNO KREĆE U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Grad Dubrovnik i ove godine nastavlja s provedbom projekta „Participativno budžetiranje u osnovnim školama“ koji će započeti s provedbom krajem listopada ove godine. Povodom toga održan je inicijalni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola danas, 2. listopada 2020 godine u DURA-i na kojem su sudjelovali: pročelnica gđa. Zrinka Raguž, pročelnik g. Đivo Brčić, pomoćnica pročelnika gđa. Ružica Marković, direktorica DURA-e gđa. Ana Marija Pilato Krile i viša stručna suradnica gđa. Ena Soprano.

Direktorica DURA- e, Ana Marija Pilato Krile istaknula je važnost nastavka pilot projekta po školama i kao i pomoć DURA-e u provedbi projekta. Direktorica DURA-e naglasila je da smo ove godine uključili svih 7 osnovnih škola u proces provedbe što znači da će ukupna vrijednost projekta iznositi 70.000,00 kuna.

Djelatnici DURA-e bit će operativno tijelo zaduženi za uspješnu provedbu projekta kao što je to bilo i prošle godine, jer nam je svima jako bitno zadovoljstvo školske djece i osluškivanje njihovih potreba.

Sve prisutne ravnateljice osnovnih škola ispred Grada Dubrovnika pozdravio je pročelnik g. Đivo Brčić i gđa. Zrinka Raguš s ciljem predstavljanja važnosti i značaja nastavka uspješno odrađenog pilot projekta participativnog budžetiranja u osnovnim školama prošle godine. Gradu je od iznimne važnosti uspješnost ovog projekta kao i njegova realizacija u ovoj akademskoj godini 2020/2021. Grad Dubrovnik  je osigurao potrebna sredstva kojim će se projekt uspješno realizirati do kraja ove godine.

Uz sve to će se poštovati izdane preporuke i mjere od strane Hrvatskog  Zavoda za javno zdravstvo koje će biti na snazi u vrijeme provedbe projekta po školama vezane uz pandemiju COVIDA-19.

Predstavnici škola su se složili s početkom provedbe projekta i ove godine, jer je i njima na prvom mjestu zadovoljstvo svoje djece.

Provedba radionica kreće krajem listopada ove godine i planira se završiti do kraja prosinca 2020. U projektu će biti uključeno 7 osnovnih škola, 9 generacija što šestih i sedmih razreda s oko 1000 školske djece.

Cilj nam je svakako da djeca osjete demokratski alat odlučivanja koji im je dostupan putem ovog projekta i da ovim putem doprinesemo njegovom ostvarenju i uspješnosti.

Datum:
02.10.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ZAPOČELA PROVEDBA ONLINE RADIONICA PROJEKTA PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA

Dura

REZULTATI NATJEČAJA ZA DIZAJN VIZUALNOG IDENTITETA, SLOGANA I NAZIV PROJEKTA PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA GRADA DUBROVNIKA

Dura

PILOT PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA

Dura

IZGLASANI PROJEKTI U OŠ MOKOŠICA, MARIN DRŽIĆ I MARIN GETALDIĆ

Dura

ZAVRŠENE ONLINE RADIONICE U OŠ IVAN GUNDULIĆ I MARIN DRŽIĆ

Dura

Participativno budžetiranje

Dura2021

UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA IZGLASALI 7 NAJBOLJIH IDEJA KOJE IDU U REALIZACIJU

Dura

RADIONICA PROJEKTA PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE U OŠ MOKOŠICA

Dura

PRVE ONLINE RADIONICE PB-A PUTEM ZOOM APLIKACIJE

Dura

U TIJEKU SU ZOOM RADIONICE PROVEDBE PROJEKTA PB-a S UČENICIMA OSNOVNIH ŠKOLA

Dura

OTVOREN NATJEČAJ ZA DIZAJN VIZUALNOG IDENTITETA, SLOGANA I NAZIVA PROJEKTA PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA

Dura

USPJEŠNO PROVEDEN PRVI DIO PROJEKTA PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA U 6 OSNOVNIH ŠKOLA

Dura

ONLINE RADIONICA PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA U OŠ ANTUNA MASLE

Dura

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE DURA-e i GRADA DUBROVNIKA

Dura

DRUGA ONLINE RADIONICA PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA U OŠ ANTUNA MASLE

Dura

DJECA OSNOVNIH ŠKOLA IZGLASALA 6 NOVIH PROJEKATA

Dura

PREDSTAVLJEN MODEL PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA

Dura

RADIONICE PB-A U OŠ LAPAD

Dura

OTVOREN NATJEČAJ ZA OSMIŠLJAVANJE I PROVEDBU MARKETINŠKE KAMPANJE ZA PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA U GRADU DUBROVNIKU

Dura

REALIZIRANI PROJEKTI U SKLOPU PILOT PROJEKTA PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA GRADA DUBROVNIKA – za bolji Grad

Dura

PILOT PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X