Dura
Novosti

PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA
PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

Peti partnerski sastanak projekta HERIT-DATA održan je 1 i 2 listopada 2019. godine u Lisabonu u prostorima Sveučilišta FCT NOVA koji je jedan od partnera na projektu. Na sastanku je u ime Dubrovačke razvojne agencije nazočio Stjepan Ćavar.

Uz predstavljanje rezultata i napretka projekta poseban naglasak je stavljen na razvoj platforme koja bi trebala objediniti podatke (Big Data) koji se putem senzora prikupljaju na područjima partnera koji u projektu sudjeluju kao piloti.

Dubrovačka razvojna agencija kao partner, a Dubrovnik kao jedan od pet pilota, projektu će doprinijeti podacima o opterećenju poglavito stare gradske jezgre u vremenu visoke sezone.

Da podsjetimo cilj projekta HERIT DATA je smanjiti utjecaj ljudskih aktivnosti (turizma) na kulturno naslijeđe, a tom okviru projekt planira razviti održivo i odgovorno upravljanje turizmom usmjereno prema kulturnom naslijeđu uz korištenje tehnologije i inovativnosti u alatima za upravljanja (Big and Open Data), kao i druge politike i socijalne mjere.

Projekt je podržan programom Interreg MED, financiran sredstvima ERDF (European Regional Development Fund) te je ukupna vrijednost projekta  4.195.515,20 EUR, dok je vrijednost projekta za DURA-u: 341,501.40 EUR

Aktivnosti projekta možete pratiti putem društvenih mreža

HERIT-DATA Twitter account: @heritdata

HERIT-DATA website: https://herit-data.interreg-med.eu/

DURA Twitter account: @DURA_Dubrovnik

DURA Facebook account:  https://www.facebook.com/dura.dubrovnik/

Datum:
04.10.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

SEDMI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

Dura

ŠESTI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA ODRŽAN ONLINE

Dura

U DURAi ODRŽAN PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

Dura

Snimljen novi video za potrebe projekta HERIT-DATA

Dura_user

HERIT-DATA primjer dobre prakse provedbe EU projekta

Dura_user

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT DATA

Dura

ONLINE MID TERM KONFERENCIJA

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X