Dura
Novosti

Održan tehnički sastanak projekta HERIT-DATA

Tehnički sastanak projekta HERIT-DATA održan je od 15og i 16og rujna 2021 godine. Sastanak je organiziran za partnere koji izvode pilot projekte, a zbog globalne situacije održan je hibridni sastanak kojem je dio partnera nazočio uživo u Barceloni, a drugi dio je sudjelovao online.

Glavna tema sastanka su bili kapitalizacija projektnih učinaka i prijenos stečenih znanja.

Projekt unatoč pandemiji projekt ulazi u posljednje mjesece provedbe u zadanim rokovima, ali uz manje prilagodbe sukladno smjernicama i ograničenjima koje su trenutno na snazi u svakoj od zemalja partnera.

Da podsjetimo cilj projekta HERIT DATA je smanjiti utjecaj ljudskih aktivnosti (turizma) na kulturno naslijeđe, a tom okviru projekt planira razviti održivo i odgovorno upravljanje turizmom usmjereno prema kulturnom naslijeđu uz korištenje tehnologije i inovativnosti u alatima za upravljanja (Big and Open Data), kao i druge politike i socijalne mjere.

Projekt je podržan programom Interreg MED, financiran sredstvima ERDF (European Regional Development Fund) te je ukupna vrijednost projekta  4.195.515,20 EUR, dok je vrijednost projekta za DURA-u: 296.501,40 EUR

Aktivnosti projekta možete pratiti putem društvenih mreža

HERIT-DATA Twitter account: @heritdata

HERIT-DATA website: https://herit-data.interreg-med.eu/

DURA Twitter account: @DURA_Dubrovnik

DURA Facebook account:  https://www.facebook.com/dura.dubrovnik/

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X