Dura
Novosti

Predstavljanje HERIT-DATA pilota u Mostaru

Na poziv projektnog partnera, Istraživačkog centra za prostor (BiH), sudjelovali smo 06.12.2021 godine u Mostaru, u hotelu Bristol, na HERIT-DATA događaju u njihovoj organizaciji. Cilj događanja je bio izgradnja kapaciteta i osnaživanje dionika iz sektora kulturnog turizma korištenjem pametnih podataka na lokalitetima od iznimne kulturne važnosti.

Na događaju smo predstavili Dubrovačku razvojnu agenciju i glavne isporučevine projekta HERIT-DATA u pilotu Dubrovnik. Predstavili smo i novu aplikaciju za upravljanje gužvama s elementima proširene stvarnosti koja je izrađena za Dubrovačke Muzeje.

Da podsjetimo cilj projekta HERIT DATA je smanjiti utjecaj ljudskih aktivnosti (turizma) na kulturno naslijeđe, a tom okviru projekt planira razviti održivo i odgovorno upravljanje turizmom usmjereno prema kulturnom naslijeđu uz korištenje tehnologije i inovativnosti u alatima za upravljanja (Big and Open Data), kao i druge politike i socijalne mjere.

Projekt je podržan programom Interreg MED, financiran sredstvima ERDF (European Regional Development Fund) te je ukupna vrijednost projekta  4.195.515,20 EUR, dok je vrijednost projekta za DURA-u: 296.501,40 EUR

Aktivnosti projekta možete pratiti putem društvenih mreža

HERIT-DATA Twitter account: @heritdata

HERIT-DATA website: https://herit-data.interreg-med.eu/

DURA Twitter account: @DURA_Dubrovnik

DURA Facebook account:  https://www.facebook.com/dura.dubrovnik/

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ONLINE MID TERM KONFERENCIJA

Dura_user

PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT DATA

Dura

HERIT-DATA primjer dobre prakse provedbe EU projekta

Dura_user

SEDMI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

Dura

ŠESTI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA ODRŽAN ONLINE

Dura

Snimljen novi video za potrebe projekta HERIT-DATA

Dura_user

U DURAi ODRŽAN PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X