Dura
Novosti

ONLINE MID TERM KONFERENCIJA

Na online MID TERM konferenciji u organizaciji regije Valencija sudjelovali smo 9. i 10. lipnja u sklopu projekta HERIT DATA na kojem je Dubrovačka razvojna agencija jedna od projektnih partnera.

Na konferenciju su prezentirana i IKT rješenja koja su partneri implementirali u cilju smanjenja štetnog utjecaja prekomjernog turizma na lokacije od iznimne kulturne i povijesne važnosti.

Kolega Stjepan Ćavar predstavio je implementaciju pilot projekta u Dubrovniku i način kako se podaci iz sustava posjetitelja dijele u projektnu platformu Snap4City kao veliki i otvoreni podaci (big and open data).

Da podsjetimo cilj projekta HERIT DATA je smanjiti utjecaj ljudskih aktivnosti (turizma) na kulturno naslijeđe, a tom okviru projekt planira razviti održivo i odgovorno upravljanje turizmom usmjereno prema kulturnom naslijeđu uz korištenje tehnologije i inovativnosti u alatima za upravljanja (Big and Open Data), kao i druge politike i socijalne mjere.

Projekt je podržan programom Interreg MED, financiran sredstvima ERDF (European Regional Development Fund) te je ukupna vrijednost projekta  4.195.515,20 EUR, dok je vrijednost projekta za DURA-u: 341,501.40 EUR

Aktivnosti projekta možete pratiti putem društvenih mreža

HERIT-DATA Twitter account: @heritdata

HERIT-DATA website: https://herit-data.interreg-med.eu/

DURA Twitter account: @DURA_Dubrovnik

DURA Facebook account:  https://www.facebook.com/dura.dubrovnik/

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Snimljen novi video za potrebe projekta HERIT-DATA

Dura_user

U DURAi ODRŽAN PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

Dura

ŠESTI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA ODRŽAN ONLINE

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT DATA

Dura

SEDMI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

Dura

PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X