Dura
Novosti

Predstavnici DURA-e sudjelovali na drugom partnerskom sastanku u sklopu projekta ADRIACOLD

Predstavnici DURA-e sudjelovali na drugom partnerskom sastanku u sklopu projekta ADRIACOLD
Predstavnici DURA-e sudjelovali na drugom partnerskom sastanku u sklopu projekta ADRIACOLD
Dubrovnik, 3.svibnja 2013. – U organizaciji Znanstvenog Parka Area u talijanskom gradu Trstu od 29.do 30.travnja 2013.godine održan je sastanak partnera projekta’ADRIACOLD – Difuzija rashladnih i osvježavajućih tehnologija korištenjem solarne energije u jadranskim regijama“ na kojem su Grad Dubrovnik predstavljali djelatnici DURA-e.
Sastanak je okupio predstavnike općina, gradova i ostalih partnerskih institucija iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Albanije s ciljem evaluacije napretka projekta, razmjene iskustava i primjera dobrih praksi u dosadašnjoj provedbi projekta.

Voditelj projekta Marcello Guaiana , predstavnik Znanstvenog Parka AREA iz Trsta predstavio je dosadašnji tijek razvoja projekta, osvrnuo se na provedbu prva dva radna paketa te usporedio rezultate s planom aktivnosti. Svi prisutni partneri složili su se kako dosadašnja provedba ide u skladu sa planom.

U sklopu projekta ADRIACOLD predviđeno je postavljanje šest pilot solarnih elektrana koje će se koristiti u svrhu hlađenja objekata u ljetnim mjesecima i grijanja u zimskom razdoblju. Na području Grada Dubrovnika solarna elektrana za hlađenje/grijanje postavit će se na zgradu Vodovoda Dubrovnik do kraja 2013.godine.

Sljedeći sastanak partnera održat će se krajem rujna 2013.godine.

Datum:
03.05.2013
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ADRIACOLD – DIFUZIJA RASHLADNIH I OSVJEŽAVAJUĆIH TEHNOLOGIJA KORIŠTENJEM SOLARNE ENERGIJE U JADRANSKIM REGIJAMA

Dura

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije – ADRIACOLD

Dura

Izmjena tehničke dokumentacije – ADRIACOLD

Dura

Poziv za dostavu ponuda – ADRIACOLD

Dura

Posjet Dubrovnika u sklopu projekta ADRIACOLD

Dura

Otvoreno prvo solarno postrojenje za hlađenje

Dura

Partnerski sastanak ADRIACOLD

Dura

ODRŽANA FINALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ADRIACOLD

Dura

PETI PARTNERSKI SASTANAK ADRIACOLD

Dura

Finalna konferencija projekta ADRIACOLD

Dura

Započela montaža prvog solarnog hlađenja

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X