Dura
Novosti

Održan peti Masterclass projekta EcoCore

DURA je sudjelovala na petom Masterclassu u okviru projekta EcoCore koji se održao u utorak 11. lipnja 2024. putem interneta. Tema Masterclassa bila je „Incorporating gender & diversity perspectives in planning actions for the green industrial transition / Uključivanje rodnih i raznolikih perspektiva u planiranje akcija za zelenu industrijsku tranziciju.

 

Uključivanje rodnih i raznolikih perspektiva u planiranje akcija za zelenu industrijsku tranziciju je pristup koji osigurava da politike i inicijative vezane uz prijelaz na zeleniju industriju uzimaju u obzir različite potrebe i utjecaje na različite društvene skupine, posebno žene i marginalizirane skupine.

 

Rodna ravnopravnost i raznolikost ključni su za stvaranje inovativnijih i učinkovitijih rješenja za ekološke izazove. Masterclass je bio prilika za istraživanje ovih tema pod vodstvom stručnjakinje Mary Dellenbaugh-Losse, koja je detaljno objasnila važnost uključivanja rodne i raznolike perspektive u kontekstu zelene industrijske tranzicije. Sesija je pomogla partnerima da integriraju ove perspektive u dizajn i provedbu testnih akcija.

 

Inkluzivan pristup zelenoj industrijskoj tranziciji može pomoći u stvaranju pravednijeg društva i održivije ekonomije, te osigurati da svi imaju koristi od prijelaza na održivije industrijske prakse. Rodna ravnopravnost može se postići pružanjem obuke i obrazovanja za žene u zelenim industrijama, poticanjem ženskog poduzetništva te eliminiranjem rodnih predrasuda u zapošljavanju i napredovanju.

Sudjelovanje različitih etničkih, kulturnih i socioekonomskih skupina obogaćuje procese odlučivanja i osigurava da rješenja budu prilagođena potrebama svih.

 

Sudionici su dobili savjete o planiranju prostora, uključujući izbjegavanje tamnih i strašnih mjesta, planiranje za živost i sigurnost te uzimanje u obzir različitih radnih sati i načina kretanja ljudi. Prikazani su i načini prikupljanja korisnih informacija putem javnih konzultacija, fokus grupa i upitnika.

 

Masterclass je pružio vrijedne uvide i alate koji će pomoći u integraciji rodne i raznolike perspektive u planiranje i provedbu akcija za zelenu industrijsku tranziciju. Ova edukacija i razmjena znanja ključni su za stvaranje održive i pravedne budućnosti.

 

Više o projektu dostupno je na službenoj stranici EcoCore projekta.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan drugi masterclass projekta EcoCore

Dura_user

Održan drugi ULG sastanak projekta EcoCore

Dura_user

Održan prvi Masterclass projekta EcoCore

Dura_user

DURA u posjetu gradu Parnu u okviru projekta EcoCore

Dura_user

Održan 4. ULG sastanak projekta EcoCore

Dura_user

Održan 5. ULG sastanak projekta EcoCore

Dura_user

EcoCore sastanak u Santo Tirsu

Dura_user

Održan treći ULG sastanak u okviru projekta EcoCore

Dura_user

Održana radionica na temu pilot akcija na projektu EcoCore

Dura_user

Odražan 2. dio Masterclass- a za facilitatorske vještine

Dura_user

DURA na prvom transnacionalnom sastanku projekta EcoCore u gradu Balbriggan

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X