Dura
Novosti

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE
POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus pozivaju sve zainteresirane na trening valoriziranja gastro-kulturne baštine u sklopu projekta “Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana” koji će se održati u ponedjeljak 19. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati u hotelu Adria, u Radnička ul. 46 u Dubrovniku.

Cilj treninga pružiti je uvid u najbolje prakse i ponuditi smjernice za održivo vrednovanje hrane koja je dio gastro-kulturnog nasljeđa određenog područja.

Projekt, čiji je nositelj Slow Food, a partneri Grad Venecija, Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu (Italija), Turistička zajednica Južne Moravije, Slow Food Brno (Republika Češka), Grad Krakov, odjel za promociju i turizam (Poljska), Grad Kecskemet (Mađarska), Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus utemeljen je na Slow Food konceptu “nove gastronomije”, multidisciplinarnom pristupu hrani koji prepoznaje snažne veze između nepca, planeta i ljudi.

Cilj projekta promoviranje je i očuvanje gastronomskog nasljeđa Srednje Europe, regije koja prolazi kroz velike promjene i u kojoj su brojne tradicije ugrožene. Pet gradova u pet različitih zemalja okupljeno je u projekt i svakom od njih povjeren je zadatak razvijanja programa mapiranja i očuvanja gastronomskih resursa, kroz istraživanje na terenu i teorijsko-znanstveni rad. U gradovima se provode pilot akcije prilagođene lokalnom kontekstu i viziji budućnosti. Na taj način grad postaje uzor u svojoj regiji u smislu gastronomske tradicije te primjer koji mogu slijediti i druge urbane sredine. Istovremeno se osnažuje savez Venecije, Kecskemeta, Brna, Krakowa i Dubrovnika, gradova vrijedne spomeničke baštine Središnje Europe, a sve na dobrobit lokalnih uprava, civilnog društva, institucija, malih poduzeća prehrambenog sektora, uslužnih djelatnosti te kreativnog sektora i građanstva uopće.

Ovdje preuzmite PROGRAM događanja.

Molimo da Vaše sudjelovanje potvrdite najkasnije do 16. studenog 2018 godine do 10 sati na email esoprano@dura.hr ili broj telefona/mobitela : 020/638-236, 099/484 53 34.

Sudjelovanje na treningu je besplatno.

Dobro nam došli!

Datum:
14.11.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD SREDNJA EUROPA

Dura

MREŽA GASTRONOMSKIH PUTEVA U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

NOVA GASTRONOMIJA PROJEKTA SLOWFOOD CE U KRAKOWU

Dura

Projekt Slow Food-Central Europe privodi se kraju, a promocija gastronomske baštine koju je potaknuo u punom je jeku

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD

Dura

IZLOŽBA “TKO BI TREBAO HRANITI GRAD?”

Dura

SLOW FOOD – SREDNJA EUROPA: USUSRET MUTIMEDIJALNOJ IZLOŽBI “HRANITELJI GRADA”

Dura

AUTOHTONO GASTRONOMSKO NASLJEĐE OSNAŽENO ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU EU-A POD VODSTVOM SLOW FOOD-A

Dura

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “SlowFood-CE”

Dura

DURA NA PREDSTAVLJANJU TALIJANSKE KUHINJE

Dura

SLOW FOOD – Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana

Dura

VELIKI INTERES GRAĐANA I INSTITUCIJA ZA PROJEKT “SLOW FOOD CE”

Dura

SLOWFOODCULTURE – PARNERSKI SASTANAK

Dura

VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

PROJEKT SLOW FOOD SREDIŠNJA EUROPA PREDSTAVLJEN NA KORČULI

Dura

PROJEKT SLOW FOOD-CE U LIPNJU 2018. PROSLAVIO JE SVOJU PRVU GODINU

Dura

AKTIVNOSTI SLOW FOOD-CE SU U PUNOM ZAMAHU U PET GRADOVA SREDNJE EUROPE!

Dura

FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“

Dura

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

Dura

DURA I KINOOKUS U EU PROJEKTU REVITALIZACIJE DUBROVAČKOG NASLJEĐA HRANE

Dura

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA PRISTUPANJU GRUPI LOKALNIH DIONIKA (STAKEHOLDERA) NA PROJEKTU SLOW FOOD CENTRAL EUROPE: CULTURE, HERITAGE, IDENTITY AND FOOD

Dura

OPĆINA STON, DPDS I UGOSTITELJI U PROJEKTU SLOW FOODA

Dura

PROJEKT “SLOWFOOD”

Dura

SLOW FOOD – TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA SLOW FOOD- CE U SKLOPU 7. GOOD FOOD FESTIVALA

Dura

ODRŽAN TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X