Cilj projekta stvoriti je model vrednovanja lokalne, materijalne i nematerijalne baštine hrane. U samom razmatranju dubrovačkog nasljeđa hrane koristit ćemo multidisciplinarni pristup Slow Fooda koji tradicijsku proizvodnju vidi kao snažan pokretač održivog ekonomskog, društvenog i ekološkog razvoja, vrednovanja i očuvanja lokalnih kulturnih i prirodnih osobitosti te memorije i identiteta lokalne zajednice.
Uvjereni smo da samo zajedničkom akcijom gradske uprave, institucija, organizacija, ugostitelja, proizvođača i građana, naše nasljeđe hrane može dobiti mjesto koje mu pripada: ponajprije u poljima i na tržnicama, zatim u kuhinjama, na trpezama, u izlozima, muzejima, ali i u svijesti, pričama i govoru lokalne zajednice.
Stoga vas pozivamo da svojim znanjem i iskustvom doprinesete ostvarenju ciljeva projekta “Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana” čije predstavljanje će se održati u ponedjeljak 23. listopada u 14 sati u prostorijama Razvojne agencije DURA u Ulici Branitelja Dubrovnika 15.
U nadi da ćete prepoznati važnost projekta i buduće suradnje, srdačno Vas pozdravljamo u ime projektnog tima,
Ivo Kara-Pešić (Udruga Kinookus)
Mia Hrnić (DURA – Razvojna agencija Grada Dubrovnika)