Dura
Novosti

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018
3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

7
6
4
3
2
5


Dubrovačka razvojna agencija DURA trenutno sudjeluje na 3. partnerskom sastanku projekta SLOWFOOD – CE, koji se održava u talijanskom gradu Torinu i na kojem sudjeluje direktorica Ana Marija Pilato Krile.

3. partnerski sastanak se održava na trenutno aktualnom događaju “Terra Madre Salone del Gusto 2018.” u Torinu, koji je posvećen kulturi hrane, na kojem će se okupiti od 20. do 24. rujna  5000 delegata iz 160 zemalja, pored 800 izlagača, 300 presidija Slow Food i 500 Zajednica hrane iz mreže Terra Madre.

Događaj je započeo glavnim motom odnosno riječima političara, autohtonih naroda, migranata i mladih.

Otvaranje je započelo govorom gradonačelnika Torina, “Chiara Appendino”; potom savjetnika za poljoprivredu Piemontske regije, Giorgio Ferrero; europskog povjerenika za zdravstvo i sigurnost, Vyrtenis Andriukaitis; i talijanskog ministara poljoprivrede Gian Marco Centinaio.

Svi su naglasili mnoge izazove s kojima se svijet hrane suočava na globalnoj razini. Nedostatak hrane u nekim područjima planeta, učinci klimatskih promjena, konzumiranje mesa, odnos tradicije i inovativnosti: to su pitanja s kojima se svaki kritički um mora složiti.

Prisutnost povjerenika Europske unije bio je neosporan znak gravitacije teme i važnosti koju hrana sve više dolazi da bi se stekla, što se tiče našeg zdravlja.

Održivost na svim razinama, od ekološke, socijalne, ekonomske, mora biti temelj za očuvanje okoliša i zdravlja. Prema g. Andriukaitisu, “Slow Food je glavni glumac u održavanju zdravlja ljudi”.

Carlo Petrini je stajao s jakom porukom u aktualnoj globalnoj političkoj klimi: “Hrana nije ujednačena; naprotiv, njezina raznolikost je vrlo jaka. I izazovi s kojima se suočavamo odnose se na klimu i okoliš.

U drugom dijelu kompleksa Lingotto Fiere, otvorena je “Arena Terra Madre” mjesto susreta i rasprava unutar sajma Lingotto Fiere, posebice posvećeno za tri velike zajednice unutar mreže Slow Food i Terra Madre: Autohtoni, Migranti i Mladi. Arena je prostor u kojem će rasprava, otvorena za javnost, preuzeti kozmopolitski, demokratski i univerzalni karakter mreže Terra Madre.

Kao i u prethodnim izdanjima, održavat će se forumi i konferencije, radionice okusa i Škole kuhanje, prostor u cijelosti posvećen B2B, Sastanci za stolom, veliki prostor za ulične kuhinje i obrtnički proizvedeno pivo i mnoge druge inicijative po gradu, kao što su kazališne predstave i književne večeri.

I ove godine, sjajna Kraljevska palača (Palazzo Reale) u Torinu ugostit će u unutarnjem dvorištu Enoteku, dok će kamioni za pripremu hrane biti postavljeni na susjednom Kraljevskom trgu (Piazzetta Reale).

Fotogalerija događaja dostupna je na početku teksta, kao i na našoj službenoj facebook stranici

Datum:
21.09.2018

Vezani članci

FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“

Dura

DURA NA PREDSTAVLJANJU TALIJANSKE KUHINJE

Dura

SLOW FOOD – SREDNJA EUROPA: USUSRET MUTIMEDIJALNOJ IZLOŽBI “HRANITELJI GRADA”

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD

Dura

VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

PROJEKT SLOW FOOD-CE U LIPNJU 2018. PROSLAVIO JE SVOJU PRVU GODINU

Dura

AKTIVNOSTI SLOW FOOD-CE SU U PUNOM ZAMAHU U PET GRADOVA SREDNJE EUROPE!

Dura

DURA I KINOOKUS U EU PROJEKTU REVITALIZACIJE DUBROVAČKOG NASLJEĐA HRANE

Dura

PROJEKT SLOW FOOD SREDIŠNJA EUROPA PREDSTAVLJEN NA KORČULI

Dura

IZLOŽBA “TKO BI TREBAO HRANITI GRAD?”

Dura

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA PRISTUPANJU GRUPI LOKALNIH DIONIKA (STAKEHOLDERA) NA PROJEKTU SLOW FOOD CENTRAL EUROPE: CULTURE, HERITAGE, IDENTITY AND FOOD

Dura

Projekt Slow Food-Central Europe privodi se kraju, a promocija gastronomske baštine koju je potaknuo u punom je jeku

Dura

IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE

Dura

ODRŽAN TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA SLOW FOOD- CE U SKLOPU 7. GOOD FOOD FESTIVALA

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD SREDNJA EUROPA

Dura

AUTOHTONO GASTRONOMSKO NASLJEĐE OSNAŽENO ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU EU-A POD VODSTVOM SLOW FOOD-A

Dura

NOVA GASTRONOMIJA PROJEKTA SLOWFOOD CE U KRAKOWU

Dura

VELIKI INTERES GRAĐANA I INSTITUCIJA ZA PROJEKT “SLOW FOOD CE”

Dura

MREŽA GASTRONOMSKIH PUTEVA U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

SLOW FOOD – TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

OPĆINA STON, DPDS I UGOSTITELJI U PROJEKTU SLOW FOODA

Dura

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

Dura

SLOWFOODCULTURE – PARNERSKI SASTANAK

Dura

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “SlowFood-CE”

Dura

PROJEKT “SLOWFOOD”

Dura

SLOW FOOD – Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X