Peti tjedan talijanske kuhinje u svijetu održao se od 23. do 29. studenoga u Zagrebu, gdje su organizirana brojna zanimljiva javna događanja. Finalna večer održana je u hotelu Le Premier dana 26. studenog na kojem je sudjelovala djelatnica DURA-e Mia Hrnić gdje je prezentirala projekt SlowFood-CE. Posljednje izlaganje te večeri bilo je posvećeno projektu u okviru europskog programma Central Europe, koji potiče suradnju između regija središnje Europe: SLOW FOOD – Središnja Europa: kultura, baština, indentitet i hrana.
Cilj je projekta unaprijediti sposobnosti javnih i privatnih lokalnih aktera u očuvanju i vrednovanju vlastite nematerijalne kulturne baštine hrane u kontekstu koji objedinjava gospodarsku, ekološku i društvenu održivost.
Nositelj projekta je Slow Food, a jedan od partnera je Dubrovačka razvojna agencija DURA, organizacija čiji je cilj podržati loklane male i srednje poduzetnike i promicati ukupan gospodarski, društveni i kulturni razvoj grada Dubrovnika.