Radni sastanak u sklopu projekta SLOW FOOD – CE održao se 10. listopada 2017. godine u DURA-i na kojem su sudjelovali predstavnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.
DURA je predstavila projektne aktivnosti koje će uslijediti u skorom vremenu po projektnom planu.
Cilj nam je kroz projekt stvorit prenosivi model vrednovanja tradicijske hrane, pasmina i sjemena, tradicijskih tehnika prerade, folklora, kulturnog krajolika i prirodnih resursa koji hrane i povezuju gradsko stanovništvo i ruralne zajednice.
Zajedničkim djelovanjem gradske uprave, lokalnih i regionalnih institucija, kulturnih i obrazovnih institucija, proizvođača, gastro nasljeđe može dobiti svoje mjesto na trpezama, u izlozima, muzejima, kuhinjama, ali i u svijesti, pričama i govoru lokalne zajednice.
PROJEKT “Slow Food Centralna Europa: kultura, baština, identitet i hrana” odobren je Gradskoj razvojnoj agenciji DURA-i u iznosu od 1.468.363,58 HRK bespovratnih sredstava.