Dura
Novosti

VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD
VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

slika_4
slika_6
slika_7
slika_26
slika_32
slika_35
slika_41
slika_44
slika_51
slika_54
slika_55
slika_58
slika_62
slika_63
slika_69
slika_73


Trening pod nazivom Valoriziranje gastro-kulturne baštine u sklopu projekta ‘Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana’ održan je 19. studenog 2018. godine u organizaciji DURA-e i udruge Kinookus.

Na treningu je bilo riječi o aktiviranju potencijala kojeg ima gastro baština na krajnjem jugu Hrvatske.

Projektom se obuhvatilo područje bivše Dubrovačke Republike i kulturno-povijesni potencijal, posebno u smislu naslijeđa hrane s pitanjem kako ga aktivirati. Upravo iz tih razloga oraniziran je trening kojim su se pružile informacije kako aktivirati taj potencijal i to je kroz tri apekta slow food metodologije – putovanja, javne tržnice i kulinarstva.

Također se istaknulo na trenignu kako je vrednovanje gastro kulturne baštine moguće povećati kroz pridavanje veće važnosti različitim edukacijama na tu temu.

Inače vrijedno je spomenuti da je ovo drugi trening koji se proveo u organizaciji DURA-e i Kinookusa kroz projekt Slowfood a koji ujedno spaja pet gradova Centralne Europe.

Svjesni smo da je dubrovačka gastro baština nevjerojatna, ali nažalost jako malo iskorištena. Nastojat ćemo kroz stvaranje transnacionalne strategije, sve ono što imamo valorizirati na adekvatan način.

Datum:
20.11.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PROJEKT SLOW FOOD SREDIŠNJA EUROPA PREDSTAVLJEN NA KORČULI

Dura

Projekt Slow Food-Central Europe privodi se kraju, a promocija gastronomske baštine koju je potaknuo u punom je jeku

Dura

SLOW FOOD – SREDNJA EUROPA: USUSRET MUTIMEDIJALNOJ IZLOŽBI “HRANITELJI GRADA”

Dura

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

Dura

DURA I KINOOKUS U EU PROJEKTU REVITALIZACIJE DUBROVAČKOG NASLJEĐA HRANE

Dura

PROJEKT “SLOWFOOD”

Dura

AUTOHTONO GASTRONOMSKO NASLJEĐE OSNAŽENO ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU EU-A POD VODSTVOM SLOW FOOD-A

Dura

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

Dura

OPĆINA STON, DPDS I UGOSTITELJI U PROJEKTU SLOW FOODA

Dura

VELIKI INTERES GRAĐANA I INSTITUCIJA ZA PROJEKT “SLOW FOOD CE”

Dura

IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE

Dura

ODRŽAN TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

SLOW FOOD – TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA PRISTUPANJU GRUPI LOKALNIH DIONIKA (STAKEHOLDERA) NA PROJEKTU SLOW FOOD CENTRAL EUROPE: CULTURE, HERITAGE, IDENTITY AND FOOD

Dura

FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“

Dura

SLOWFOODCULTURE – PARNERSKI SASTANAK

Dura

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA SLOW FOOD- CE U SKLOPU 7. GOOD FOOD FESTIVALA

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD SREDNJA EUROPA

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD

Dura

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “SlowFood-CE”

Dura

SLOW FOOD – Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana

Dura

IZLOŽBA “TKO BI TREBAO HRANITI GRAD?”

Dura

MREŽA GASTRONOMSKIH PUTEVA U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

AKTIVNOSTI SLOW FOOD-CE SU U PUNOM ZAMAHU U PET GRADOVA SREDNJE EUROPE!

Dura

PROJEKT SLOW FOOD-CE U LIPNJU 2018. PROSLAVIO JE SVOJU PRVU GODINU

Dura

NOVA GASTRONOMIJA PROJEKTA SLOWFOOD CE U KRAKOWU

Dura

DURA NA PREDSTAVLJANJU TALIJANSKE KUHINJE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X